Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fokus på den gode smag: Nyt kombucha-mikrobryggeri åbnet i Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen

Mundbjerg er navnet på et nyt mikrobryggeri, der i dag officielt slog dørene op i Aarhus. De brygger kombucha med deres helt eget twist.

Her er smagen i fokus, og de er gået all in på at producere et alkoholfrit produkt af høj kvalitet, som fungerer som erstatning for et godt glas vin.

Oprindeligt har kombucha været kendt som et helseprodukt. Hvis du har stiftet bekendtskab med kombucha i denne form og måske ikke var så glad for smagen, så glem alt om det nu (tag det fra én med samme erfaring).

Hos Mundbjerg er der nemlig virkelig god smag i glasset. Et godt alternativ hvis du ønsker et lækkert alkoholfrit glas til middagen eller blot til en forårsdag i solen.

Fokus på den gode smag: Nyt kombucha-mikrobryggeri åbnet i Aarhus

Foreningen af en sommelier og en kaospilot

Bag konceptet står Silas Josva Mundbjerg og Martin Juhl Malone.

Silas er uddannet sommelier og har bl.a. erfaring med ølbrygning. “Min interesse for kombucha startede faktisk først i marts 2020 under første coronanedlukning”, fortæller Silas Mundbjerg. Det var igennem denne interesse, at han mødte Martin.

Martin er uddannet kaospilot. Han dyrker boksning og drikker derfor ikke alkohol, så han fik øjnene op for kombuchaen i hans søgen efter et godt alkoholfrit alternativ.

Silas’ interesse voksede hurtigt, og der gik ikke mange måneder, før han fik fat i lokalerne på Nørregade og kunne begynde at brygge. Herigennem mødte han Martin, som var på udkig efter et sted, han ligeledes kunne brygge. Og det måtte han gerne hos Silas.

“Der gik ikke lang tid, før vi besluttede os for at gå sammen i stedet for, så vi i fællesskab kunne gå all in på konceptet Mundbjerg,” fortæller Martin Malone.

De to gutter har desuden et par investorer med på holdet.

Fokus på den gode smag: Nyt kombucha-mikrobryggeri åbnet i Aarhus

Kusine Frida, niece Karla og onkel Henrik på flaske

Når man træder ind i forretningen på Nørregade, mærker man straks, at her er personligheden i fokus.

De to gutter står selv i baglokalerne og koger teen, fermenterer og hælder på flasker. Alt foregår med håndkraft.

De flasker, som sortimentet indtil videre byder på, er alle opkaldt efter familiemedlemmer i Silas’ familie.

Du kan således møde kusine Frida, som er brygget på jasmin-te, har blomstrede noter og er let parfumeret.

Niecen Karla kendes på sin røde farve, og hun har smag af hibiscus og hybenrose, og her går sødme og syre virkelig op i en højere enhed.

På den tredje flaske finder vi onkel Henrik, som er brygget på citron-verbena og har noter af frisk citron. Her træder syren godt igennem, og vi får associationer til et godt glas hvidvin.

Fokus på den gode smag: Nyt kombucha-mikrobryggeri åbnet i Aarhus

Høj kvalitet og sans for detaljen

Egentlig åbnede Mundbjerg allerede i starten af december men blev hurtigt ramt af nedlukningen. De brugte derfor et par måneder på virkelig at nørde igennem, forbedre og finpudse deres produkt.

Hver flaske kombucha koster 150 kroner.

“Nøgleordene for os er, at det skal være simpelt, jordnært og vinøst,” fortæller Martin Malone.

Og de indkøber ikke deres te hvor som helst. Den er nøje udvalgt fra forskellige leverandører, der laver den allerbedste udgave af de varianter, Mundbjerg bruger til deres kombucha. Således bruges der både te fra bl.a. Bornholm og Tyskland.

“Vi står virkelig med et produkt, som vi er stolte af, og som vi – hvis vi selv skal sige det – er lykkedes rigtig godt med,” fortæller Martin Malone.

Og vi kan faktisk kun give ham ret. Der er kælet for produkterne, og det kan man smage. Vi kan helt sikkert anbefale at smutte forbi Mundbjerg efter en flaske af de gode dråber.

Hvor: Mundbjerg, Nørregade 28.