ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny kulturplatform i Aarhus: Koncerter, events og filmvisninger

Af Freja Dumont
Volume Village under Ringgadebroen. Foto af Leif Skovsgaard Hansen. Grafik af Thor Sølyst Farup
Volume Village under Ringgadebroen. Foto af Leif Skovsgaard Hansen. Grafik af Thor Sølyst Farup

Volume Village er navnet på det nye venue og kulturplatform placeret under Ringgadebroen i Aarhus C. Planen er, at Volume Village åbner i 1. kvartal af 2022.

Med hjælp fra sponsorer, fonde og Institut for (X) har Kulturforeningen Aarhus Volume fået muligheden for at realisere drømmen om et urbant kulturelt knudepunkt i Danmark.

Venuet kommer til at være multifunktionelt. De fysiske rammer kan ændres, og aktiviteten i huset bliver kun begrænset af dets brugere.

Om det er koncerter, kunstudstillinger, klubaftener, filmvisninger eller andre former for events, vil Volume Village kunne danne ramme om det.

Samlingspunkt for urbane vækstsaktører

Volume Village bliver en platform for den urbane kulturscene med primært fokus på musik.

Venuet kommer til at være et samlingspunkt for de urbane vækstlagsaktører og bliver samtidig et unikt rum, hvorfra kulturens mangfoldige vækstlag kan opleves af alle.

Det bliver et knudepunkt for de skabende kræfter i byen, hvor de kan mødes, udveksle idéer og opleve hinandens initiativer og arrangementer.

Læs også: Fantastisk Sushi Festival i Aarhus: Her får du lækre menuer til 115 kr.

Ny kulturplatform i Aarhus: Koncerter, events og filmvisninger
Billede af Johan Adrian Buus

”Volume Village er et fantastisk initiativ og en enestående mulighed for at skabe en fælles platform for en kultur og musikstil, der måske ikke helt er på radaren hos de øvrige musikinstitutioner i landet.

Et helt igennem organisk og “bottom-up”-projekt, der kommer til at betyde meget for miljøet, og som vi er meget glade for bliver forankret her i Aarhus,” siger Jesper Mardahl fra Promus & Music City Aarhus 2022.

En drøm går i opfyldelse

Efter at Institut for (X) måtte afgive to af byens mest brugte venues til den fremstormende gentrificering i Aarhus K, gik Aarhus Volume i gang med at sikre vækstlagets plads i Aarhus.

Med en intention om at give vækstlaget de bedste mulige rammer, på linje med fuldt ekviperede spillesteder og andre kulturhuse, ønsker vi at skabe et lyspunkt i byudviklingen i Aarhus.

Det bliver kulminationen på en flere år lang kamp for drømmen om et spillested til vækstlagsmiljøet, når Volume Village åbner i foråret 2022 i forbindelse med den store genstart af musikken i 2022.

Del artikel