Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt menukort: Casablanca går tilbage til rødderne med det klassiske franske 

Af Jan L. Pedersen

En af Aarhus’ velbesøgte institutioner er uden tvivl Casablanca. Den café kender alle i og omkring Aarhus. Alt er ved det gamle hos Casablanca, hvilket er betryggende. Efter en god sommer har de renoveret menukortet. Lokalerne er i topform – både Casablanca, og lokalerne ved siden af, som iøvrigt hedder Casablanca Next Door. 

 

Ærkefransk brasserie

Efter flere forsøg med et lettere og moderne nordisk menukort vender Casablanca tilbage til der, hvor det hele startede. Og det var med det ærkeklassiske franske brasserie køkken, som vi alle kender og har et forhold til. Når man er så gammel, som Casablanca er (fra 1981), så er det helt naturligt at forny sig, og denne gang er fornyelsen at gå tilbage til dengang det hele startede, og Jan Rode skabte de franske caféer i Aarhus. Maden er som på de franske caféer i Paris. Det samme med betjeningen, som altid er i hvide skjorter og butterfly. 

 

Crunch og frokost alle ugens dage

En anden nyhed er, at Casablanca holder åbent fra klokken 9.00 alle ugens dage. Dog kun til crunch (brunch) og frokost. Om aftenen er der åben torsdag, fredag og lørdag. Den populære crunch, som er spinoff af Casablanca og brunch, er det samme som brunch – dog en af de bedre. Faktisk er den så god, at den blevet kåret som Aarhus’ bedste brunch i 2020 af Smag Aarhus. 

 

Frokostkortet

Fiskesuppe, oksetatar, dagens salat, Chèvre Chaud, Croque Madame, hjemmerøget laks og selvfølgelig en frokostbøf med pisket bearnaise og pomfritter. Desserten står på profiteroles, udvalgte gårdoste eller en klassisk fransk citrontærte med marengs.

 

Aftenkortet

Her er der stegt blomkål med trøffel, skinke, foie gras terrine, tatar, udbenet vagtel, laks, ribeye og ikke mindst flamberet peberbøf. Dagens ret, eller plat du jour, vil der også være. Oste er også en selvfølge, hvilket de klassiske franske desserter også er. 

 

 

 

Nyt menukort: Casablanca går tilbage til rødderne med det klassiske franske 

 

Casablanca

Rosensgade 12
8000 Aarhus
Mail: kontakt@casablanca.dk
Telefon: +45 86 13 82 22
Hjemmeside

 

Del artikel

Andre læser også