Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt motionsløb på Aarhus Ø: Bliver byens (måske) hyggeligste løb

Af Freja Dumont
Foto: Photopop
Foto: Photopop

Der bliver myldretid på Aarhus Ø torsdag den 23. juni.

Her løber Aarhus Ø-stafetten nemlig for første gang af stablen som byens nye, urbane og oplevelsesrige motionsløb. Det skriver arrangørerne bag stafetløbet i en pressemeddelelse.

Det er non-profit, sejlsportsorganisationen Sailing Aarhus, der sammen med Aarhus Motion og Aarhus Ø’s Fællesråd, ønsker at skabe en ny årlig tradition, hvor motionsløbet forener frisk luft, vind i håret og fysisk aktivitet med enestående arkitektoniske omgivelser og maritim stemning, med efterfølgende fejring af Sankt Hans aften.

Stafeløb, mad, øl og storstilet Sankt Hans fejring 

Motionsløbet er et stafetløb, hvor løbere i hold à tre personer begiver sig ud på en fire kilometer lang rute rundt om Aarhus Ø med start og mål ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Efter løberne har passeret mållinjen kan hvert hold afhente en foodbox og nyde en kold sodavand eller øl, hvorefter aftenen sluttes af med en storstilet Sankt Hans fejring.

”Aarhus Ø-stafetten har været i støbeskeen hos os i flere år efterhånden, men grundet corona er det blevet udskudt år efter år.

Nu tager vi for alvor revanche med et sjovt motionsløb der henvender sig til både virksomheder og fritidsløberen. Vores mål er at skabe en ny Sankt Hans tradition for ikke kun beboerne på Aarhus Ø, men for hele Aarhus,” udtaler Jon Koch Hansen, direktør for Sailing Aarhus.

Nyt motionsløb på Aarhus Ø: Bliver byens (måske) hyggeligste løb

Oplev de smukke, maritime omgivelser

I samarbejde med Aarhus Motion, der står for ruteafviklingen, bringes deltagerne ud og ind imellem ikoniske bygninger, stisystemer og kystpromenader på Aarhus Ø.

På den måde bliver løbet fyldt med oplevelser af både vand- og landlig karakter, som kan skabe en fantastisk sommeraften.

”Det er helt oplagt at lægge et motionsløb på Aarhus Ø. Vi har til daglig base i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor vi hver dag oplever de smukke maritime omgivelser omkring os.

Dem vil vi naturligvis gerne dele med resten af Aarhus, så derfor prøver vi at trække aarhusianerne ned til sejlsportscenteret på Aarhus Ø ved hjælp af et anderledes arrangement,” fortæller Jon Koch Hansen.

Nyt motionsløb på Aarhus Ø: Bliver byens (måske) hyggeligste løb
Foto: Photopop

Socialt samvær og hygge 

Der har ikke før været en decideret Sankt Hans fejring på Aarhus Ø og det vil Sailing Aarhus og Fællesrådet for Aarhus Ø nu rode bod på ved at afholde et arrangement, som forhåbentlig kan blive en ny tradition på øen.

Efter de mange løbere har knoklet sig igennem ruten, sluttes aftenen af med tale, sang og afbrænding af Sankt Hans-bål på vandet.

”Motionsløbet og Sankt Hans-fejring komplementerer hinanden godt, fordi de begge lægger op til socialt samvær og hygge. Og jeg kan sagtens forestille mig, hvor godt den øl smager mens man kigger ud på et flot bål på vandet.

Nyt motionsløb på Aarhus Ø: Bliver byens (måske) hyggeligste løb
Foto: Roar Paaske

Vi håber på at det bliver en stærk oplevelse, som kan gøre dette event til den årlige Sankt Hans tradition på Aarhus Ø,” lyder det fra Jan Schrøder Christiansen, formand for Fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer.

Sankt Hans fejringen er dog ikke begrænset til de deltagende løbere. Sailing Aarhus og Aarhus Ø’s Fællesråd lægger op til at alle beboere fra øen og fra hele Aarhus kan deltage i den populære fejring.

”Vi har igennem længere tid forsøgt at få en Sankt Hans tradition op og stå på Aarhus Ø uden held. Nu opstod der pludselig en mulighed for os til at aktivere vores indbyggere endnu mere, og skabe den Sankt Hans fejring vi har manglet,” lyder det fra Jan Schrøder Christiansen.

Du kan tilmelde dig løbet her. 

Del artikel

Andre læser også