ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smagen af Palæstina: Nyt spisested byder på kafta og tabouleh

Af Freja Dumont

Leder du efter en lækker og autentisk palæstinensisk spiseoplevelse midt i Aarhus? Så behøver du ikke lede længere!

Spisestedet Jenin har nemlig lige slået døren op på Ryesgade 35, og her får du autentiske smagsoplevelser fra det varme mellemøsten.

“Vi vil gerne introducere aarhusianerne for det palæstinensiske køkken, som byder på virkelig mange sunde, næringsrige og veganske retter, og vi forsøger at skille os ud med smage, du ikke finder andre steder i Aarhus.

Alt hvad vi serverer – lige fra humus til falafel til pitabrød – er lavet fra bunden af ældre folk, som er opvokset i Palæstina, og som derfor kender alle de oprindelige teknikker og opskrifter fra hjemlandet,” fortæller Mahmoud, som sammen med sin kone og svigerfar driver Jenin.

Smagen af Palæstina: Nyt spisested byder på kafta og tabouleh

Genialt alternativ til fastfood

Har du nogensinde smagt en ægte falafel, som den bliver lavet i Beirut og Jerusalem? Det har du mulighed for hos Jenin.

“Vi har allerede haft flere gæster, som har sagt, at det føles som at få en halv times ferie til hjemlandet, når de smager vores originale falafel.

Helt simpel som man får den på ethvert gadehjørne i de mellemøstlige lande,” siger Mahmoud.

Det er ikke kun maden, som der er gjort noget ekstra ud af hos det lille spisested på Strøget. På hele den ene væg er der malet et detaljeret vægmaleri, som forestiller en typisk landsby i Palæstina.

Smagen af Palæstina: Nyt spisested byder på kafta og tabouleh

Mahmoud udpeger de fine detaljer på billedet herunder en typisk familie, som tager en lille spisepause fra arbejdet i marken. En kvinde sidder og bager et fladbrød, og der er malet olivenlunde, appelsintræer og kaktus-frugter, som alle er typiske dele af landskabet i Palæstina.

Man føler nærmest, man er der selv, og det understreger følelsen af, at folkene, der står bag Jenin, gør sig umage.

Som at være gæst i et andet land

Netop ‘umagen’ kommer også tydeligt til udtryk, da vi prøver stedets hjemmebagte pita, som er blød på indersiden med et sprødt ydre lag. Det er fyldt til randen med grønne lækkerier fra disken og helt frisklavede falafler, som damper, da vi tager en bid.

Smagen af Palæstina: Nyt spisested byder på kafta og tabouleh

Vi lyver ikke, når vi siger, at denne falafel godt kunne konkurrere som en af byens bedste med sin perfekte sprødhed på ydersiden kombineret med et blødt indre fyldt med en rig smag af krydderier.

Da vi besøger stedet, kommer Mahmouds svigerfar på et tidspunkt op fra køkkenet med en helt frisklavet Baba Ganoush, som vi får lov at prøvesmage på en ske.

Den maste auberginemasse har en røget eftersmag, og det var tydeligt at smage, at der var lagt både tid og kærlighed i den lækre spise som i samspil med stedets stegte kartofler Batata Hara smagte intet mindre end fantastisk.

Smagen af Palæstina: Nyt spisested byder på kafta og tabouleh

Sidst – men bestemt ikke mindst – bliver vi også lige nødt til at nævne stedets bowl, som er fyldt til randen med lækkerier.

Vores var bl.a. med kafta, som er en krydret hakkebøf, grillede auberginer, fløjlsblød humus og granatæble.

Spørger du os, får man virkelig et godt og ikke mindst mættende måltid for kun 89 kroner, og det er helt oplagt til et frokost-besøg.

Intet er gjort halvhjertet hos Jenin, og vi kan kun anbefale alle, der er på udkig efter et sundt, hjemmelavet og mellemøstligt måltid, at lægge vejen forbi.

Del artikel

Andre læser også