ANNONCE
Uheld: Nyt sammenstød mellem letbane og personbil
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Uheld: Nyt sammenstød mellem letbane og personbil

Torsdag eftermiddag var en bil igen i karambolage med letbanen

 

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden, at letbanetogene i Aarhus har været involveret i et uheld.

Helt gode venner er letbanen og bilisterne dog endnu ikke, og torsdag skete det femte uheld i letbanens korte levetid. I krydset mellem Randersvej og Kastaniegade stødte et letbanetog og en personbil sammen kort efter klokken 16.

 

Ifølge Østjyllands Politi og Aarhus Letbane var der tale om et mindre sammenstød, hvor bilen måtte trække sig med et par buler, og ingen personer kom til skade. Uheldet skulle være sket, da bilen skulle svinge fra Randersvej og ind mod Kastaniegade.

Letbanetoget kunne køre videre efter kort tid.

 

Ikke første gang

Uheldet var det femte med et letbanetog involveret. Senest gik det galt 28. januar på Stjernepladsen, hvor en ung mand blev snittet af et letbanetog, da han og et par venner løb over skinnerne for at nå toget.

 

Tidligere er det biler, der er blevet ramt, fordi de på den ene eller anden vis har forvildet sig ind på sporet. Heldigvis er ingen personer endnu kommet alvorligt til skade, men farlige situationer er der nok af.

 

“Vi har heldigvis ikke oplevet episoder med personskade, men vi oplever i gennemsnit fire episoder om ugen, hvor der blandt andet er risiko for kollision. Et letbanetog vejer 50 tons og skal bruge 46 meter til at bremse ned, hvis det kører 50 km/t. Derfor er det også en rigtig dårlig idé – og potentielt meget farligt – at ignorere det gule eller røde lys i de kryds, som Letbanen passerer,” sagde Jens Michael Toft, Sikkerheds- og driftschef hos Aarhus Letbane, fornylig i en pressemeddelelse.

 

Del artikel