ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus’ højeste nogensinde: Nyt træbyggeri med 89 boliger på vej i midtbyen

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Cembrit
Foto: Cembrit

Har du lagt mærke til de nye facader på Knudrisgade?

Måske har du set dem uden at tænke videre over det, men faktisk er der tale om Aarhus’ højeste bæredygtige træbyggeri nogensinde.

Byggeriet er 5 etager højt og kommer til at rumme 89 almene boliger. Lejlighederne kommer i forskellige størrelser fra 1 til 4 værelser, og de er fordelt på i alt 3 bygninger.

Aarhus' højeste nogensinde: Nyt træbyggeri med 89 boliger på vej i midtbyen
Foto: Cembrit

Det nye boligbyggeri får navnet Knudrisrækkerne og er altså delvist bygget i træ.

“Vi foreslog at bygge delvist i træ, da det rent visuelt ville skille sig ud i det lokale bybillede og samtidig tælle positivt i forhold til at blive DGNB Guld-certificeret, hvor der jo stilles ekstra høje krav til blandt andet økonomi samt klima- og miljøhensyn,” siger Kasper Sortkjær, der er seniorprojektleder ved Q-Construction, som står for byggeriet.

Respekt for omgivelserne

Udover at bygge delvist i træ har Q-Construction genbrugt bygningsdele fra det gamle kontorhus, der stod på adressen førhen og tidligere har huset folkeregisteret, for at holde klimaaftrykket nede.

Mange af ruderne er bevaret, ligesom de gamle aluminiumslofter nu skal indgå som kreative elementer på de nye bygningers facader.

Aarhus' højeste nogensinde: Nyt træbyggeri med 89 boliger på vej i midtbyen
Foto: Cembrit

Og netop med afsæt i facaderne er der gjort meget ud af, at få de nye bygninger til at falde naturligt ind blandt de historiske bygninger  i Knudrisgade. Derfor er de beklædt med plader i forskellige farver fra Cembrit.

“De afdæmpede naturfarver passer rigtig godt ind i det eksisterende miljø, og når Patina-pladerne udsættes for sollys, vil de over tid patinere og få en smuk glød,” lyder det fra Kasper Sortkjær i en pressemeddelelse fra Cembrit.

Aarhus' højeste nogensinde: Nyt træbyggeri med 89 boliger på vej i midtbyen
Foto: Cembrit

Knudrisrækkerne ventes at få færdig 4. maj, og de første lejere kan efter planen flytte ind i juni.

Del artikel