Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nytårs-kup på vinlageret i Højbjerg: Traditionen tro sælges der vin til engrospriser – og smag vinen, før du køber den

Af Jan L. Pedersen

Gør et nytårskup af de store, når engros-vinfirmaet, GrapeCare i Højbjerg, holder åbent for salg til private op til nytår. Det sker kun den ene gang om året. I år er der lavet lidt om, da succesen sidste år var lige voldsom nok.

 

Udvidet åbningstid

De foregående år har det kun været den 31. december, der har været åbent på vinlageret. Men på grund af de mange kunder er åbningstiden udvidet med en dag. Det starter allerede den 30. december fra klokken 13.00 til 17.00. Den 31. december er der åbent fra 9.30 til 14.00.

 

En varmere nytårsbar og gode råd

Dette års nytårsbar er rykket indendørs. De tidligere år har den været på vinlageret, hvor temperaturen har været noget lav. Derfor er den flyttet og er bygget i nogle tilstødende og opvarmede lokaler. Udover det, så er den blevet udvidet. Ellers er alt fuldstændig, som det plejer. Som altid kan vinen smages i vinbaren, hvor der er masser af vine, du kan smage. 

 

Kromanden og svigerinden

Grunden til, at lagersalget i GrapeCare opstod, var, at den ene af ejerne, Søren Pedersen fra Norsminde Kro, havde det lidt svært med, at hans svigerinde kom så tidligt til nytårsmiddagen. Det blev endnu værre i år, da hun ankom til Norsminde to dage før nytår, hvilket gør, at kromanden må finde på flere flugtmuligheder. Det forklarer, at der i år er to åbningsdage. Svogeren hjælper traditionen tro til med vinsalget – også begge dage.

 

Er du i tvivl, så tag “nytårspakken”

De gode folk hos GrapeCare har lavet en nytårspakke, hvor de satser på mest mulig kvalitet for pengene. Her starter de med en konge Champagne fra Xavier Leconte, som er ren og præcis Champagne. Herefter en elegant fadlagret Rueda, som GrapeCare har super gode erfaringer med, både fra privaten og restauranter. 

 

Barbera, Bäbar Cesco fra Piemonte er en af GrapeCares mest solgte vine gennem tiderne. Den smager fantastisk, og den smager af meget mere, end det koster. Så er man til elegant, italiensk vin med lidt kraft, er dette bestemt et bud. Maury er en let form for mørk dessertvin, lidt i familie med portvin, og en herlig partner til tunge desserter med chokolade. Skulle menuen byde på lette, sarte desserter, er Clairette de Die også på lager. Den smager som en drøm.

 

Her er pakken, som koster 550 kroner:

Champagne brut nature Xavier Leconte

Rueda “barrique” Vera Cruz

Barbera “Cescu” Elio Filippino

Maury “ Doux”

 

Gode råd er gratis, og der er rigtig mange. GrapeCare er ikke et indkøbscenter, men et engrosfirma, og der kan være kø. Der er smagsprøver på de fleste vine. Det er der ikke noget nyt i. Kvaliteten står mega skarpere end nogensinde før. Priserne er banket helt i bund, og der er masser af vine at vælge mellem. Her er kokke og fagpersonale til at rådgive om hvilke vine, der passer til maden. Der er også gratis fif og staldfiduser til, hvordan du laver maden.

 

Noget så sjældent som gratis parkering

Fri parkering hvilket er noget, der tæller op i Aarhus. Der er lige så mange gratis parkeringspladser, som der er i Randers – og de er placeret uden for døren eller ret tæt på vinlageret.

 

GrapeCare

Søren Nymarks Vej 15
8270 Højbjerg

Nytårs-kup på vinlageret i Højbjerg: Traditionen tro sælges der vin til engrospriser - og smag vinen, før du køber den

 

 

Del artikel

Andre læser også