Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nytårsgave: Kunstgræsbaner i Viby og Mårslet

I både Viby og Mårslet arbejder lokale foreninger hårdt for at skaffe midler til kunstgræsbaner til gavn for hele lokalområdet. Nykredits Fond støtter hvert af projekterne med 100.000 kroner.

 

Det bliver forhåbentlig den sidste vinter, hvor børn og oldboys i Viby og Mårslet må se langt efter en udendørs boldbane. I begge byer arbejder lokale kræfter nemlig på at skaffe midler til splinternye kunstgræsbaner, som det lokale foreningsliv, borgerne og skolerne i områderne får stor gavn og glæde af.

 

Lige før jul fik hver af de to initiativer en kærkommen julegave af Nykredits Fond – nemlig en kontant donation på 100.000 kr. til hvert af projekterne.

 

Vi tror på fællesskaberne og på det lokale engagement. Det er dét, skal til for at skabe steder, hvor det er godt at bo. Og er der én ting, som går igen i initiativerne i Viby og Mårslet, så er det engagement som drivkraft i arbejdet med at skabe noget større til gavn for hele lokalsamfundet, siger Nina Smith, formand for Nykredits Fond og Forenet Kredit.

 

Donationerne skal derfor ses som et stort skulderklap til fællesskaberne. Jeg er glad for, at de midler, vi har i Nykredits Fond kommer ud og lever dér, hvor de bringer glæde og gavn i nærmiljøerne, fortæller hun.

Tidsvarende faciliteter, som kan bruges året rundt, skaber liv

I Mårslet har en kunstgræsbane længe stået højt på ønskesedlen. Næstformand i TMG Fodbold Thomas Vestergaard er en af drivkræfterne i arbejdet, og han er ikke i tvivl om, hvad en kunstgræsbane vil betyde for lokalområdet og foreningslivet:

 

Med en kunstgræsbane i Mårslet får vi mulighed for at have et aktivt foreningsliv året rundt til gavn for både de mange børn og unge i Mårslet og omegn. I dag må vi leje os til tid på græs hos andre klubber længere væk, når vintersæsonen begynder. Så vi ser frem til tidsvarende faciliteter, og donationen fra Nykredits Fond bringer os et stort og vigtigt skrift på vejen mod dem, siger han.

 

Kunstgræsbaner giver mere til flere

Centerdirektør i Nykredit Viby, Palle Kirk, glæder sig også over udsigten til de to nye kunstgræsbaner. Han lægger vægt på, at rigtig mange børn og voksne får glæde af anlæggene, når de står færdige.

Det understøtter det løfte, vi har givet i Nykredit om, at vi er til for hele landet – på landet og i byerne. Og der er ingen tvivl om, at hver en krone fra Nykredits Fond kommer til at gøre gavn for foreningernes medlemmer, skolebørn og alle andre her i området. Det ligger dybt i Nykredits DNA at skabe mere til flere, så det glæder mig meget, at Nykredits Fond bakker op om projekter, som gør netop dette, siger han.