Nytårsmenuen fra Skovmøllen: Laks, hummer, naturkvæg, chokolade og kransekage

Skrevet af: Freja Dumont

Restaurant Skovmøllen, i Marselisborgskoven, er kendt for idyl og god hjemmelavet dansk mad fra øverste hylde. I år har kokkene være kreative og kastet sig ud i at lave den perfekte nytårsmenu som takeaway. Kokkene i den gamle mølle har kørt den klassiske og sikre stil. Menuen er meget let varme derhjemme. 

 

 

Lokalt og kvalitet

Hos Skovmøllen er der altid kælet for råvarerne. Til nytårsmenuen har kokkene været rundt ved de små lokale avlere og leverandører for at skaffe gode råvarer, og dermed garanterer de høj kvalitet og ikke mindst bæredygtighed.

 

 

300 kuverter 

Da der kun laves 300 kuverter, skal nytårsmenuen bestilles i god tid. Nytårsaftensdag mellem klokken 10.00 og 12.00 skal maden hentes i Pejsestuen. Her følger kyndig vejledning fra kokkene. Derudover findes en anretningsvideo på Skovmøllens Facebookside om tilberedning af maden. 

 

 

Nytårsmenu 2020

 

SNACKS

Hjemmelavet flæskesvær

Krustade med håndpillede rejer

Blinis med friskostcreme

 

***

 

4 retters nytårsmenu 

 

Saltet laks og agurk 

Syltede og saltet agurk – citron – malt – urtesalat

 

***

 

Jomfruhummer bisque og vesterhavsfisk

Souffle af vesterhavsfisk – syltede fennikel – røget dildolie

 

***

 

Dansk naturkvæg på 2 måder

Syltede beder – flødekartofler med Unika fløde – mild pebersauce med kalveskank

 

***

 

Hvid chokolade og mango

Syltede mango – passion – brændt hvid chokolade – marengs – lakrids

 

***

 

Hjemmebagt surdejs foccacia brød og aioli

 

***

Kransekage til nytårstalen

fra Odder bageren

***

 

Tilvalg

15 gram Baerii Caviar 150 kroner pr. dåse

 

 

Prisen for hele menuen er 550 kroner pr. person.

 

 

Bestil nytårsmenuen her 

 

 

Restaurant Skovmøllen

Skovmøllevej 51

8270 Højbjerg

86 27 12 14

Webside

Facebook