Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hils på de små grislinger: Økologisk gård inviterer på ’Sofari’

Af Freja Dumont

Kunne du godt tænke dig at komme med ud på marken og se øko-grisene boltre sig?

Så skal du lægge vejen forbi Brusgård Landbrug, når de søndag den 26. maj kl. 10-14 slår dørene op til Sofari, hvor alle interesserede kan komme og opleve de økologiske grise på nærmeste hold.

Oplev økologisk landbrug på nært hold

Det er med en vis spænding, at FGU-skolen i Randers snart kan byde velkommen til Sofari for første gang.

Her driver undervisere og elever landbruget Brusgård med økologiske grise, de ser meget frem til at åbne landbruget op for alle interesserede. 

“At deltage i Sofari skaber en masse gode aktiviteter for vores elever både op til, under og efter arrangementet. Sofari giver de unge en god mulighed for at vise frem, hvad de laver til hverdag.

Gæsterne vil kunne opleve engagerede elever og undervisere samt grise, der går ude på markerne fra de bliver født til de skal slagtes”, siger underviser Anne Mette Øster Særkjær og tilføjer, at der vil være mulighed for at smage stedets grise, som bliver tilberedt af elever fra FGU Østjyllands køkken i Ryomgård.

Brusgård leverer grise til Friland, der sælger økologisk grise- og oksekød til mange af de danske supermarkeder, og Sofari er en vigtig del i at vise forbrugerne, hvad den økologiske produktion indeholder.

“Det betyder meget for os, at vores leverandører er med til at vise økologien frem for den danske forbruger.

Sofari er et godt udstillingsvindue for økologi og en oplagt mulighed for brugerne til at nærstudere dyrevelfærd på højt niveau,” siger marketingansvarlig i Friland, Maria Bast. 

Bondegårdstur tæt på Aarhus

På gården lever søer, pattegrise og slagtegrise ude på marken hele livet med plads til at udleve deres naturlige adfærd.

Med krølle på halen og trynen i jorden spurter smågrisene omkring, mens søerne køler sig i mudderhuller, når varmen kommer, og slagtegrisene æder sig tykke og fede.

Grisene passes af skolens FGU-elever – unge der er ved at finde ud af, hvilken uddannelse de kunne tænke sig at tage.

Ud over grisene er der også får, kødkvæg, heste, et æsel og to katte på Brusgård.

Til Sofari kan I møde dem alle sammen, opleve det økologiske griseliv og høre mere om, hvad de arbejder med på Brusgård.

Hvad: Oplev det økologiske griseliv helt tæt på
Hvor: Trusgårdsvej 17, 8960 Randers SØ 
Hvornår: Søndag den 26. maj kl. 10-14 

Del artikel

Andre læser også