ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hils på de små grislinger: Økologisk gård inviterer på ’Sofari’

Af Freja Dumont

Kunne du godt tænke dig at komme med ud på marken og se øko-grisene boltre sig?

Troldgaarden ved Odder er Danmarks største producent af den renracede, sortbrogede danske landracegris, og nu kan alle komme og opleve den.

Det sker den 22. maj, når familien slår Troldgaardens døre op til Sofari, hvor alle interesserede kan komme og opleve de økologiske grise boltre sig på nærmeste hold.

Hils på de små grislinger: Økologisk gård inviterer på ’Sofari’

På Troldgaarden bor og arbejder hele familien Dam Hansen i tre generationer, og de glæder sig til at vise gården og grisene frem.

”Vi producerer grise på en anden måde end flertallet, og det glæder vi os meget til at fortælle om og vise frem.

Og så er det jo vores grise, der er i fokus, så det vil forhåbentlig være både lærerigt og sjovt at opleve grisenes hverdag,” siger Philip Dam Hansen.

Quiz, smagsprøver og landlig idyl

Gården er en af 13 gårde i landet, der gør klar til årets Sofari. Det er gratis for alle at deltage, og aktiviteterne varierer fra gård til gård.

Hos Troldgaarden kan man blandt andet se, hvordan den gamle danske landrace lever på friland hele livet og høre Philip Dam, der også er kendt fra Tv-programmet ”Hjem til gården” fortæller om sin produktion og forarbejdning af sine produkter.

“På en bondegård som vores er der altid en masse sjov for både børn og voksne at opleve. Udover at høre om vores gård og se grisene er der aktiviteter som en quiz og man kan besøge vores café og få smagssprøver, så vi håber, at rigtig mange vil have lyst til at kigge forbi,” siger Philip Dam Hansen.

Hils på de små grislinger: Økologisk gård inviterer på ’Sofari’

sofari.dk kan man se, hvilke gårde der holder åbent og hvad der sker på de enkelte gårde, ligesom man kan læse mere om øko-grisens liv.

Sofari arrangeres i et bredt samarbejde mellem Landbrug &Fødevarer, Friland, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og foreningen FØKS (Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitetssvinekød).

Hvad: Oplev det økologiske griseliv helt tæt på
Hvor: Troldgaarden, Troldkirkevej 4, 8732 Hovedgård
Hvornår: Søndag den 22. maj kl. 10-14

Del artikel

Andre læser også