Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Søndag, sol, musik og øl: Jazz på Cockney Pub

Af Line Ingwar Karlsen

Mens mange knokler løs i haven, ser AGF få tæsk eller står i kø i byggemarkedet, valgte vi lidt øl og musik på den lille og hyggelige pub i Maren Smeds Gyde. Vi er i det absolutte centrum af Aarhus. Blandt jyder også kaldet ”midtbyen”. I mange år har de gæve folk på Cockney Pub, haft livemusik hver søndag eftermiddag. Der er forskellige bands, og genren er Happy Jazz eller New Orleans Jazz.

 

Holdet bliver sat af den gennemgående figur, musikeren, Bjarne Juul. Han udvælger musikerne, som det nu passer ind i kalenderen. Denne søndag, sidst i april, var det en speciel event, da engelske Adrian Cox kiggede forbi. Han har været en stjerne i mange år, og et unikum med et musikinstrument i hånden. Det øvrige hold, bestod af musikere i den mere modne ende af skalaen. Det var Finn Odderskov, Uffe Stub, Jay See og selvfølgelig Bjarne Juul selv. Flere af de herrer var kendte musikere, før vi blev født, og er det stadigvæk. Adrian Cox kommer fast og spiller en gang om måneden på Cockney Pub.

Jazz og øl på Cockney Pub i Aarhus

 

Come on, Aarhus Kommune!

Det var den søndag, hvor AGF fik så mange bøllebank i Viborg, at man tror, det er løgn. Vi var bare lykkelige over, at sidde på Cockney Pub og høre helt fremragende musik. Øllet var i den grad bedre, end noget stadion kan præstere, musikken ligeså og alle var glade. Ikke så meget som en enkelt sur og negativ gæst mødte vi. Og det var ikke fordi, der var få gæster den dag. Pubben var stuvende fuld, og stolene udenfor var besatte, selvom man jo ikke må spille musik udenfor, da man kan komme til at vække et par naboer af deres middagssøvn. Det er jo Aarhus og ikke Nyhavn.

Om jeg fatter, hvorfor man ikke må åbne alle døre og vinduer og udbrede lidt god stemning, højt humør og glade dage over smilets by. Alle, som kom forbi, smilede og spejdede efter en plads, men alt var optaget, så de luskede af igen.

Come on, Aarhus Kommune! Få nu skrevet nogle tilladelser til mere livemusik i byens gader.

Adrian Cox på Cockney Pub i Aarhus

Musikken er gratis, så det eneste, det koster, er de 48 kroner gange det antal øl, som du drikker. Ros for det. Lad os en gang for alle tage hatten af for Cockney Pub, bliv ved med den prispolitik og gerne mere levende musik. Der er 21 haner med forskellige øl. Ikke mange øl er faste på hanerne, så der er konstant udskiftning. Sådan skal det være! Ikke noget med at gro fast. Vi vil have varieret øl.

Finn Odderskov på saxofon - Cockney Pub i Aarhus

Eneste kritiskpunkt, ud over man ikke kunne høre musikken udendørs, er, at man af en eller anden  grund ikke har hjemmelavet flæskesvær mere. De er savnes af flere. Vi håber på, at de snart får styr på den ikke uvæsentlige detalje. De gør underværker sammen med  en god øl. Vores opfordring er at tage et smut på Cockney Pub en søndag og opleve noget, som du ikke troede fandtes i Aarhus. En sjældent hyggelig stemning med gode, professionelle musikere, som bare kan deres kram. Så næste søndag er det bare med at lette måsen og se, om du kan få en plads.

Vi tog lidt billeder i søndags. Se dem, men synd du ikke kan høre musikken:(

Glad musikere på Cockney PubAdrian Cox på sax - Cockney Pub i AarhusFantastisk trommeslagerKø ved baren på Cockney PubJazz på Cockney Pub i AarhusBjarne Juul på guitar - Cockney PubPause og øl på Cockney Pub2. halveg på Cockney PubDet er ikke manglende erfaring som mangler her - Cockney PubDer er styr på bassen!Bjarne Juul og Adrian Cox - Cockney PubMike Wilson på Cockney PubJazz-legende, Finn Odderskov - Cockney Pub i AarhusAdrian Cox til søndagsjazz - Cockney Pub

Over and out!

 

Cockney Pub

Maren Smeds Gyde 8
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 19 45 77
www.cockneypub.dk
 

 

Del artikel

Andre læser også