Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skål påsken ind: Få øl to go fra kendt aarhusiansk ølbar

Af Freja Dumont
Foto: ÅBEN
Foto: ÅBEN

De fleste af os kan de kommende dage nyde godt af et par fridage henover påsken – og hvordan fejres det bedre end med en kold øl?

I det hyggelige Latinerkvarter ligger ølbaren ÅBEN, som holder åbent henover påsken, så du er sikret en fadøl to go i solen.

Baren er åben for pick up både torsdag, fredag og lørdag fra kl. 14-18. Stedet byder på alt fra billige fadøl og opfyldning af egen growler (flaske) til flaskeøl og bland selv-sixpacks fra bottleshoppen.

Se udvalget på deres Facebook-side.

Er du ikke den store øl-drikker, kan du også vælge mellem et bredt udvalg af drikkevarer fra flaskebutikken, hvor du kan finde vin, kombucha, cider og alkoholfri drinks. Du kan også nyde et udvalg af tapas eller snacks.

Bryggeri med fart på

ÅBEN blev grundlagt i 2017 af barndomsvennerne Philip Hulgaard og Johannes Karstoft, da de sammen startede deres eget bryggeri Kolding.

Det som i sin tid startede som en hobby ved siden af fuldtidsjobs, er sidenhen blevet til en lidenskab og livsstil.

I dag drives bryggeriet udelukkende af Philip Hulgaard, og ÅBEN har fået stor succes – blandt andet med kåringen som Årets Bryggeri i 2019.

Siden har ÅBEN overtaget en ølbar i Roskilde, åbnet en ÅBEN-ølbar i Århus og lanceret en Summer Pop Up i hjertet af København.

ÅBENs første øl, som siden er blevet til en signaturøl, hedder Bryg 61 (Brew 61), opkaldt efter antallet af forsøg, det tog, før man fik opskriften nøjagtigt.

I dag producerer ÅBEN 2-3 nye øl hver måned, hvilket har ført til et ølarkiv med mere end 100 øl, der spænder bredt fra generøst hoppede IPA’er og fyldige kejserlige stouts til et bredt udvalg af karakteristiske sours.

Hvor: ÅBEN, Rosensgade 28