Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Usædvanlig opfordring: Ønsk en ladestander til din elbil

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Med få klik i appen Borgertip kan aarhusianerne nu pege på, hvor de ønsker, at kommunen opsætter en ladestander.

Alle ønsker vil indgå i planlægningen af nye ladestandere i hele Aarhus Kommune.

Det er ikke sikkert, at alle ønsker kan opfyldes, men de indgår alle i arbejdet med at planlægge flere ladestandere, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Aarhusianerne skal med på råd

Der er ca. 8.500 elbiler og 6.500 plug-in hybridbiler i Aarhus Kommune.

Ifølge DTU og Dansk E-mobilitets beregninger vil det tal stige til ca. 56.000 i 2030 – det svarer til ca. 30% af bilerne i Aarhus Kommune, hvis antallet af personbiler stiger i samme takt som de sidste 10 år. 

Aarhus Kommune har en målsætning om, at 40% af bilerne i Aarhus Kommune kører på el i 2030, så der skal altså endnu mere skub på omstillingen, hvis målet skal nås.

“Vi vil gerne have aarhusianerne med på råd. Flere ladestandere skal gøre hverdagen nemmere for folk med elbil, så vi får endnu flere til at overveje et grønnere alternativ.

Derfor gør vi det nu let og enkelt at melde sine ønsker ind, så vi kan se, hvor borgerne selv oplever, at der er brug for flere standere,” lyder det fra Nicolaj Bang, der er rådmand for Teknik og Miljø.

Alle ønsker vil blive hørt

Der er ca. 390 offentligt tilgængelige ladepladser til rådighed i Aarhus Kommune, og det antal skal stige markant de næste år. 

Mobilitetsplanlægger Hannah C. Winge fra Teknik og Miljø vurderer, at behovet for ladepladser vil være ca. 2.300 i 2030.

“Målet er, at der altid skal være en ladestander per 25 elbiler i Aarhus. Der er en række kriterier og krav, der skal være styr på, før vi kan opstille en ladestander, så alle kan ikke nødvendigvis få deres ønske opfyldt.

Men alle ønsker vil indgå i en analyse af, hvor vi bør lave nye udbud,” lyder det fra Hannah C. Winge.

Aarhus Kommune kan fx kun udbyde ladestandere på kommunens egne veje og arealer. Mobilitetsplanlægger Hannah C. Winge opfordrer alligevel til, at man indberetter sit ønske, uanset hvor det er.

Oplever du et behov for en eller flere ladestandere, kan du indgive dit ønske via appen Borgertip.

Borgertip kan hentes via både App Store og Google Play.

Del artikel

Andre læser også