Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ønsker pant på takeaway-emballage: LETZ SUSHI lancerer nyt pantmærke

Af anders@sommersangdigital.dk

En af Danmarks største sushikæder, LETZ SUSHI, går nu ind i kampen for at få et pantsystem til takeaway-emballage og lancerer Pant Z – et nyt pantmærke, der giver værdi til alt plastik, der er endt i naturen.

 

For at sætte fokus på, at alt for meget plastikaffald i dag ender i den danske natur, lancerer LETZ SUSHI nu pantmærket Pant Z.

 

Det nye Pant Z-mærke kan i første omgang anvendes i forbindelse med World Cleanup Day lørdag den 19. september, hvor LETZ SUSHI afholder Pant Z Dag. Her opfordrer sushikæden alle til at indsamle plastik i naturen, som efterfølgende kan omsættes til rabat på sushi i 16 af LETZ SUSHIs restauranter.

 

Ønsker pant på takeaway-emballage: LETZ SUSHI lancerer nyt pantmærke

 

”Danskerne spiser mere og mere takeaway. Det giver en voksende mængde af emballageaffald – primært af plastik – som desværre i for ringe grad ender i genbrugssystemet. Det er skidt for miljø, klima og havene. For at sætte fokus på, at der burde være pant på al plastik, afholder vi Pant Z Dag, der giver al plastik værdi,” siger Anders Barsøe, adm. direktør hos LETZ SUSHI.

 

”Vi er selvfølgelig klar over, at dette initiativ ikke kommer til at løse problemet med plastik i naturen. Men vi håber, at det vil sætte gang i en debat med andre virksomheder og lovgiverne om et fremtidigt dansk pantsystem til takeaway-emballage” siger Anders Barsøe.

 

Vil have pant på takeaway-emballage

LETZ SUSHI har sagt farvel til takeaway-bakker af plastik i alle sine 19 restauranter landet over. De flere end 1.500.000 årlige sushibakker vil for fremtiden være fremstillet af bionedbrydeligt materiale.

 

Ønsker pant på takeaway-emballage: LETZ SUSHI lancerer nyt pantmærke

 

Men ifølge Anders Barsøe findes den rette emballageløsning endnu ikke i markedet, og sushikæden vil nu engagere sig i arbejdet med at få et pantsystem for takeaway-emballage i Danmark.

 

”Meget takeaway-emballage kan i dag ikke genbruges og ryger på forbrændingen – eller ender i naturen. Vi arbejder derfor på at opnå et forpligtende samarbejde på tværs af brancher, hvor vi kan afsøge mulighederne for at etablere et nyt pantmærke og teste løsninger, der giver plastikemballage ny værdi. Måske får danskerne i fremtiden mulighed for at kunne aflevere tom emballage tilbage til restauranter og i byrumsstandere. Det kræver, at vi får kortlagt hele pantprocessen, herunder vask og transport for at se, om det overhovedet giver miljømæssig mening. Det arbejde er vi med et stærkt konsortium af partnere ved at undersøge” siger Anders Barsøe.

 

Ønsker pant på takeaway-emballage: LETZ SUSHI lancerer nyt pantmærke
Anders Barsøe, adm. direktør hos LETZ SUSHI

 

Om pant Z dag 19. september 

LETZ SUSHI afholder Pant Z Dag lørdag den 19. september fra kl. 12.00-18.00 i følgende restauranter:

 

AARHUS:
Letz Sushi Bruunsgade og Guldsmedgade.

 

KØBENHAVN:
Letz Sushi Amager, Christianshavn, Frederiksberg, Islands Brygge, Nordhavn, Nørrebro, Store Kongensgade, Valby, Vanløse, Vesterbro og Østerbro.

 

NORDSJÆLLAND:
Letz Sushi Hellerup, Lyngby og Rungsted.

LETZ Sushi tager imod al plastik indsamlet i naturen, der ikke er indbefattet af det normale pantsystem (Pant A, B og C). Der kan opnås op til 100 kr. rabat på din takeaway afhængigt af mængden af plastik, der pantes.

 

Læs mere her:

 

 

Del artikel

Andre læser også