ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klap en kalv: Østjysk gård inviterer til Åbent Landbrug

Af Freja Dumont

Hvordan føles det at klappe en kalv? Vil du prøve at lege i korncontainer? Eller er du nysgerrig på, hvad det vil sige at drive moderne landbrug?

I så fald kan du blive klogere til Åbent Landbrug d. 18. september, hvor østjyderne bydes indenfor til en festlig dag hos HedenJersey i Hornslet.

Klap en kalv: Østjysk gård inviterer til Åbent Landbrug

Vil mindske afstand mellem by og land

Det er Arla-landmanden Ib Damgaard Andersen, og hans kone Lisbeth Andersen, fra HedenJersey i Hornslet, der for femte gang åbner gården for besøgende til Åbent Landbrug. De vil nemlig gerne bidrage til at mindske afstanden mellem by og land.

Ӂbent Landbrug er en fantastisk mulighed for at give danskerne indblik i, hvordan vores hverdag ser ud.

Det betyder meget for os at få lov til at vise forbrugerne, hvor fødevarerne kommer fra, og hvordan vi behandler vores dyr,” siger Ib Damgaard Andersen. 

Bidrager til den grønne omstilling

Gårdens 160 jerseykøer kommer i første række på HedenJersey. Men det er ikke kun dyrevelfærd, der vægtes højt. Arla-landmandsparret har længe haft stor interesse for bæredygtighed og klima.   

Det er vigtigt for Ib og Lisbeth Andersen at gøre en aktiv indsats for klimaet, og de har igangsat en række initiativer for at reducere CO2-udledningen på gården. Det indebærer blandt andet, at næsten al gylle fra køerne omdannes til biogas, og at varmekilden til stuehuset er genbrugt energi fra stalden. 

”Vi vil gerne passe på naturen og være med til at sikre, at vores børnebørn har det godt i fremtiden. Så det er en god følelse at vide, at den energi, vi for eksempel bruger til at køle mælk ned med, bliver brugt til at varme vores hjem op.”

Ib Damsgaard Andersen.
Klap en kalv: Østjysk gård inviterer til Åbent Landbrug

Forventer 2.000 nysgerrige østjyder

Ib og Lisbeth Andersen forventer 2.000 besøgende til årets Åbent Landbrug, og både familie, medarbejdere og bekendte vil give en hånd med og hjælpe med at besvare spørgsmål fra nysgerrige østjyder.

Der er nemlig nok at se til med de mange aktiviteter, som familien Andersen har planlagt. Der er blandt andet mulighed for at klappe en kalv, og så er der pedaltraktorer og korncontainer, som børnene kan lege i.

”Vi glæder os til endnu engang at åbne stalddørene for børn og voksne fra nær og fjern. Det er jo en festdag for både os og for køerne. Og hele arbejdet giver bare mening, når vi ser de mange glade ansigter, hvor flere endda har været her før,” siger Ib Damgaard Andersen.  

Del artikel