Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klap en kalv: Østjysk gård inviterer til Åbent Landbrug

Af Freja Dumont

Klap en kalv, leg i halmen eller kom på traktorsafari blandt 35 jerseykøer. 

Det er blot nogle af de ting, familier fra hele landet kan opleve søndag d. 17. september, når 35 Arla-landmænd åbner stalddørene for en hyggelig og lærerig dag til Åbent Landbrug. 

Du kan booke billetter til Åbent Landbrug lige her.

Én af dem er Erik Ravn, som er driftsansvarlig på Bredballegård i Mårslet nær Aarhus. 

”Det betyder utroligt meget for os alle her på gården, at vi har mulighed for at vise vores landbrug frem til de mange bymennesker, der ikke har tilknytning til landbruget i dag.

Vi vil gerne mindske afstanden mellem by og land og give danskerne indblik i processen fra jord til bord,” siger Arla-landmanden.

Klap en kalv: Østjysk gård inviterer til Åbent Landbrug

Og så vil de besøgende også kunne tale med fremtidens landmænd. De uddannes nemlig på Bredballegård, der er et uddannelseslandbrug.

”Vi uddanner landmænd, der skal tage sig af fremtidens fødevareproduktion. Vi klæder dem på til at håndtere både dyrevelfærd og selve produktionen i samspil mellem natur og dyr, og så har vi også fokus på økologi, som vi ved, kun vil fylde endnu mere inden for mejerisektoren,” siger Erik Ravn.

Dét og meget mere kan de mange gæster blive klogere på til Åbent Landbrug.

Det kan man opleve:

  • Kom tæt på landbrugets maskiner
  • Oplev de daglige gøremål på gården
  • Kom tæt på dyrene
  • Rundtur i marken med traktor og vogn
  • Mød en landmand
  • Få en køretur i en traktor
  • Se malkning kl. 11, 13 og 15
  • Se gårdens zoologiske dyr som aber, slanger og skildpadder

5.000 østjyder får indblik i et moderne landbrug

Der forventes at komme op mod 5.000 besøgende på Bredballegård d. 17. september, så eleverne har haft nok at se til med forberedelser til den store dag.

Og de glæder sig til at give nysgerrige danskere et indblik i hverdagen på et moderne landbrug.

”Man kan både blive klogere på vores klimatiltag, som vi har sørget for at beskrive på plancher rundt omkring på gården. Derudover kan gæsterne se, hvordan biodiversitet ser ud i praksis.  Vores insekthalmballer på marken kribler nemlig af liv. Og så går eleverne selvfølgelig rundt og er klar til at svare på spørgsmål,”

Erik Ravn.

På Bredballegård har de både jordvarme, solceller på taget og lavenergilys i alle systemer, ligesom de hele tiden optimerer, hvordan der gødes, og følger den nyeste teknologi på området, blandt andet med kørende markrobotter, der både sår og bekæmper ukrudt.

Alt det kan de besøgende få lov at høre mere om, ligesom de kan hoppe i halmhoppeborg, klappe kalve og komme på traktorsafari rundt på gården. Som altid kan gæsterne gå opdagelse i forskellige lokale produkter og Arla-smagsprøver. 

”Det er den største glæde for os, når vi ser alle de glade gæster gå hjem efter en sjov og lærerig dag på landet.

Når de kommer hen og fortæller os, at de har haft en god oplevelse og har set med egne øjne, at dyrene har det godt, og de nu er blevet meget klogere på produktionsformen. Det varmer,” afslutter Arla-landmanden.

Del artikel

Andre læser også