Scorer topkarakter: Østjysk restaurant i toppen af international liste
Folkene bag Restaurant Moment må efterhånden spise international anerkendelse til morgenmad – de mangler den i hvert fald ikke.
Så sent som i november vandt restauranten, der i forvejen har har en grøn stjerne i Michelinguiden, prisen som ‘Discovery Of The Year 2022’ i Danmark.
Og nu er der nye hæder til det østjyske spisested.
Moment indtager nemlig en tredjeplads på den internationale madguide 360° Eat Guide‘s komplette 2022-liste over nordiske restauranter – kun overgået af Kadeau og Restaurant Lyst.
På listen er toprestauranter fra Danmark, Finland, Norge og Sverige rangeret på baggrund af både bæredygtighed og gastronomi.
360° Eat Guide giver cirkler på en skala fra 1 til 3 for bæredygtighed, mens der tildeles point for den gastronomiske del.
Her scorer Moment fuld plade med tre cirkler på bæredygthedskontoen, og samtidig får restauranten en score på 86-90 point for madoplevelsen.
“Vi er meget taknemmelige,” skriver Moment på sociale medier.
360° Eat Guide beskriver sig selv som den første madguide, der ser ud over tallerkenen og bedømmer på baggrund af både den gastronomiske oplevelse og bæredygtighed.
Restaurant Moment åbnede i 2016 og drives af parret Rikke og Morten Storm Overgaard.
Restauranten har sin egen permakulturelle have og er selvforsynende. Du finder den ved økosamfundet Friland nær Feldballe på Djursland.
Læs mere om Moment her