Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Find andre veje: Østjyske Motorvej lukker i 16 timer

Af Jonathan Sten Drivsholm
Den eksisterende bro, der fører Bredalvej i Hedensted over E45 skal rives ned. Foto: Vejdirektoratet
Den eksisterende bro, der fører Bredalvej i Hedensted over E45 skal rives ned. Foto: Vejdirektoratet

Endnu en bro skal rives ned i forbindelse med udvidelsen af Østjyske Motorvej, og det får konsekvenser for trafikken.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Fra lørdag den 22. juni til søndag den 23. juni totalspærres motorvejen i 16 timer.

Her totalspærres motorvejen

I alt skal ni motorvejsbroer mellem Vejle og Aarhus rives ned og bygges op på ny for at gøre plads til et ekstra spor på E45 Østjyske Motorvej.

Den første bro blev revet ned syd for Skanderborg tilbage i oktober sidste år.

Nu er turen så kommet til den knap 900 tons tunge bro, der fører Bredalvej over motorvejen i Hedensted.

Nedrivningen foregår over de 16 timer fra lørdag 22. juni kl. 17.00 til søndag 23. juni kl. 09.00, hvor motorvejen totalspærres på strækningen mellem <59> Hornstrup og <58> Hedensted.

Find andre veje: Østjyske Motorvej lukker i 16 timer
Ruten som trafikanterne vil blive ledt ud på, mens motorvejen er spærret. Kort: Vejdirektoratet

Håber på forståelse

Projektchef John Kjærsgaard fra Vejdirektoratet håber endnu en gang på forståelse og opfordrer til, at bilisterne forsøger at planlægge deres rejse udenom spærringstidspunktet.

”Det er aldrig sjovt, når vi er nødt til at spærre en motorvej, men når så store maskiner skal i gang med at bryde tons tunge betonelementer ned, er der ikke andet at gøre.

Vi har planlagt arbejdet i et tidsrum, hvor vi generer trafikken mindst muligt, og så opfordrer vi alle, der skal mellem Vejle og Horsens, til at planlægge deres rejse, så de helt undgår at køre mellem kl. 17.00 og 09.00,” lyder det fra John Kjærsgaard.

Vejdirektoratet har i forbindelse med arbejdet allieret sig med Hjemmeværnet, som vil hjælpe med at dirigere trafikken væk fra motorvejen og sikre, at trafikken glider ude på omkørselsruterne.  

Fakta om nedrivningen:
Broen, der fører Bredalvej over E45 Østjyske Motorvej i Hedensted blev i 1987 opført som et forsøg uden fugtisolering og belægning. Vejdirektoratet har derfor indledningsvis foretaget en række prøver på den eksisterende bro, som skal danne vigtig viden til kommende brobyggeri.

Broen består mest af beton og stål og vejer i omegnen af 900 tons. Arbejdet med at rive broen ned starter med at sikre motorvejen mod skader ved at udlægge store jernplader. Herefter klippes selve brodækket ned i bider, inden fundamenterne nedbrydes og oprydningsarbejdet går i gang. Det er entreprenør Arkil A/S, der udfører arbejdet sammen med underleverandør Kingo Karlsen.

E45 får et tredje spor: Vejdirektoratet udvider motorvej E45 mellem Kolding og Randers flere steder på en i alt 60 km lang strækning. Snart bliver det nemmere og hurtigere at komme frem.

Kilde: Vejdirektoratet

Når broen er revet ned, står en ny og længere bro klar til at tage de lokale trafikanter på tværs af motorvejen ad Bredalvej. Den nye bro er i de sidste 12 måneder blevet bygget op ved siden af den eksisterende bro.

Skilter med omkørslerne

I de timer, hvor totalspærringen gælder, skal bilister ud på en omkørselsrute på landeveje omkring motorvejen, hvor der kan være en forlænget rejsetid på op mod 10 minutter.

I sydgående retning ledes trafikanterne via Gesagervej, Vestre Ringvej og Horsensvej rute 170, mens de i nordgående retning ledes via Horsensvej rute 170, Vestre Ringvej og Gesagervej.

Der vil være skiltet for omkørslerne i området.

Under nedrivningen vil Gesagervej også være spærret over motorvejen ved afkørsel <58> Hedensted. De lokale trafikanter, der skal krydse motorvejen fra øst mod vest, kan benytte omkørselsruten via Lundagervej og Ribevej.

Efter genåbningen af motorvejen bliver hastighedsbegrænsningen sat til 80 km/t, og kørebanerne gøres smalle, indtil udvidelsen af selve motorvejen står klar i 2026.

Del artikel

Andre læser også