ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så er det officielt: Krav om mundbind i bus og tog

Krav om mundbind
Krav om mundbind

Det er slut med at tage chancen og hoste i ærmet, når man kører med offentlig trafik i Aarhus Kommune.

 

Corona-situationen er nu så alvorlig, at anbefalingen om at anvende mundbind, når man rejser i myldretiden, afløses af et egentligt krav.

 

Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag eftermiddag efter et møde med Folketingets partier.

 

Kravet gælder nu

Det stod fredag eftermiddag uklart, præcis hvornår kravet træder i kraft; ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S) gælder det i princippet øjeblikkeligt, imens nyhedsbureauet Ritzau rapporterer, at kravet formelt indføres, når der er udfærdiget en bekendtgørelse i begyndelsen af næste uge.

 

Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, understregede på samme pressemøde, at man nu vil optrappe informationen til borgerne i Aarhus på alle tænkelige platforme og indprente de gode råd til at begrænse smitten:

 

Bliv hjemme, hvis du er syg – hold afstand – og hold en god håndhygiejne.

 

Kravet gælder hele døgnet

“Brug mundbind i den offentlige trafik på alle tidspunkter af døgnet i den offentlige trafik i Aarhus,” siger Søren Brostrøm.

 

“Der er nogle barrierer i forhold til adgang og pris,” erkendte han og fortsatte:

 

“Et stof-mundbind er bedre end intet mundbind.”

 

10 nye tiltag

Det nye krav står på en liste fra Sundheds- og Ældreministeriet med i alt 10 tiltag, der skal begrænse smitten i Aarhus.

 

Blandt tiltagene er opfordringer til ungdomsuddannelserne om at udsætte studiestart og til at aflyse rusture og andre arrangementer i den forbindelse, ligesom man opfordrer så mange som muligt til at arbejde hjemme.

 

Desuden genindføres en række restriktioner, bl.a. på Aarhus Universitetshospital, hvor adgangen for pårørende begrænses, og på diverse sociale tilbud.

 

Østjyllands Politi har netop etableret tre såkaldte hotspots, hvor man vil holde særligt øje med antallet af forsamlede mennesker: Det er strandene Bellevue og Den Permanente samt det populære samlingssted “Den Spanske Trappe” ved åen i midtbyen, hvor politiet er parat til at indføre deciderede opholdsforbud.

 

Så er det officielt: Krav om mundbind i bus og tog
Krav om mundbind

 

Del artikel

Andre læser også