Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ofte stillede spørgsmål om hvalpetræning

Af Annoncør

At få en ny hvalp er en spændende tid for enhver familie. Men sammen med al den spænding følger en masse ansvar. En af de vigtigste ting, du skal gøre som nybagt hvalpeforælder, er at træne din hvalp. Pottetræning, kassetræning, lydighedstræning – der er meget at lave! Og hvis du er førstegangs hvalpeforælder, kan det hele virke lidt skræmmende. Men frygt aldrig, vi er her for at hjælpe. I dette blogindlæg vil vi besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål om hvalpetræning. Til sidst vil du være en ekspert!

Hvordan gør jeg min hvalp renlig?

Den bedste måde at renlighedstræne din hvalp på er gennem positiv forstærkning. Når din hvalp tisser på deres udpegede sted, skal du sørge for at rose dem overdådigt. Du kan give dem godbidder, kæle med dem og endda tale med høj stemme – hvad end du skal gøre for at fortælle dem, at de har gjort et godt stykke arbejde. Til sidst vil de skabe forbindelse mellem deres renlighed og det at blive rost, og de vil begynde at gøre det oftere, så de kan få den positive forstærkning.

Hvordan kassetræner jeg min hvalp?

Kassetræning er en anden form for positiv forstærkning. Hver gang du lægger din hvalp i deres kasse, så giv den en godbid og ros den for at gå derind. Du vil have dem til at forbinde deres kasse med noget positivt (få en godbid), så de er mere tilbøjelige til at ville gå derind. Når de har det godt med at gå derind på egen hånd, kan du begynde at lukke døren i korte perioder, mens de er indenfor. Start med blot et par minutter og øg gradvist den tid, de bruger i kassen, indtil de er komfortable med at være der i længere perioder.

Hvad er nogle grundlæggende lydighedskommandoer, som jeg bør lære min hvalp?

Der er snesevis af forskellige kommandoer, du kan lære din hvalp, men vi anbefaler at starte med det grundlæggende: sidde, blive, ned, komme og hælde. Når din hvalp har mestret disse kommandoer, kan du gå videre til mere avancerede kommandoer som roll over eller play dead. Men uanset hvilke kommandoer du vælger at lære din hvalp, er det vigtigste at være konsekvent med din træning. Hunde er vanevæsner, så hvis du kun arbejder på lydighedstræning en gang imellem, vil din hvalp ikke lære så hurtigt, som hvis du er konsekvent med det. Sæt et par minutter af hver dag – selv kun 10 eller 15 minutter – til at arbejde på lydighedstræning med din hvalp, og snart vil de lytte som en professionel! 

At træne en ny hvalp kan virke som en skræmmende opgave, men det behøver det ikke at være! I værste fald får du hvalpetræningsservice fra en professionel, hvis det bliver for hårdt. Ved at følge disse enkle tips – og være konsekvent med din træning – vil du få din hvalp til at adlyde alle mulige kommandoer på ingen tid. Så hvad venter du på? Kom derud og begynd at træne!

Del artikel

Andre læser også