Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oktoberfesten på Bispetorvet

Af Jan L. Pedersen

Ølteltet er tilbage på Bispetorvet. Det er lidt ligesom for 20 år siden, hvor det legendariske øltelt dannede rammen om en hel festuge. Nu hedder det bare Oktoberfest – early edition som er landet i Aarhus for første gang. Siden 2009 har man holdt Oktoberfest i København. Nu kommer konceptet til Aarhus og startede i går den 13. Juni.

Heidi ved oktoberfesten i Aarhus

Byens Spiseguide var med til åbningen. Vi var en smule skeptiske over at lave en oktoberfest på samme tidspunkt som North Side festivallen. Men vi fik et mindre chok, da vi så alle de mennesker, som havde fundet vej til ølteltet. Det var ikke få. Flere selskaber havde bestilt borde i ølteltet. I lederhosen og tyrolerkjoler var de klar til en sjov aften. Ønsket må være, at man næste år vælger en anden weekend end den samme som North Side festivallen.

Teltet kan i øvrigt rumme 2000 mennesker, og da vi tog hjem i aftes, var vores bud, at der sad godt 1000 mennesker i teltet – og det er da en sjat på sådan en torsdag.

En mere Heidi ved Oktoberfest 2013 i Aarhus

Konceptet er en slags kopi af Oktoberfest i München. Meget original og uden for meget andet end øl og tysk mad.

Teltet er pyntet op og fyldt med borde og bænke. Piger i tyrolerkjoler tager imod bestillinger af mad og drikke ved bordene. Man sætter sig, hvor man vil og kan let falde i snak med andre omkring bordet. Når teltet åbnes, står der en DJ klar på scenen, der sørger for at sætte gang i festen med tyske slagere.

Senere dukker der et tysk tyrolerband op, og de får stemningen løftet og byder op til dans, sang og fælles skål. Det er tilladt at stå på bænkene og danse, hvilket der senere på aftenen blev gjort.

Opstart af oktoberfesten i Aarhus

I dag fredag den 14 juni koster det 25 kroner efter kl. 18 at komme ind. I morgen lørdag koster det 50 kroner efter kl. 14 i billetpris. Fredag er der åben fra 16 til 23 og lørdag fra 13 til 23.

Et par liter øl ved oktoberfesten i Aarhus

Festbryg til oktoberfesten i Aarhus

Fællessang ved oktoberfesten i Aarhus

Ein schnitzel ved Oktoberfest 2013 i Aarhus

Hyggelig tysker ved oktoberfesten i Aarhus

Kong Christian X. og Oktoberfest 2013 i Aarhus

Oktoberfest 2013 i Aarhus

Stående på bænkene ved Oktoberfest 2013 i Aarhus

Spørgsmål ved oktoberfesten i Aarhus

Så er oktoberfesten i gang i Aarhus

Tysk mad ved Oktoberfest 2013 i Aarhus

Yngre gæster ved Oktoberfest 2013 i Aarhus

Ølteltet på Bispe Torv til Oktoberfest 2013 i Aarhus

Del artikel

Andre læser også