Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oli Bistro laver vinklub: Køb franske vine til høkerpriser 

Af Jan L. Pedersen

Olivier Miens i Mejlgade er en institution langt ud over Aarhus’ bygrænse. Franskmanden, der driver den lille og hyggelige Oli-Bistro, er et livsstykke uden lige. Han kom til Danmark for 38 år siden, og har om nogen holdt den franske fane højt i Aarhus. Under COVID-19 har Olivier Miens haft god tid til at tænke over livet – både i Danmark og Frankrig. En af idéerne er, at hjælpe sine gode og trofaste leverandører i Frankrig. 

 

De franske vinbønder lider

Som franskmand gør det specielt ondt at se, hvordan vinbønderne i Frankrig mangler penge. Måden, Olivier Miens vil hjælpe sine vinleverandører på, er ved at sælge mere vin. Det vil han blandt andet gøre ved at lave et vinudsalg i Oli-Bistro. Her kan alle købe vinene med hjem, og i øvrigt få en snak om hvordan vinene smager. 

Oli Bistro laver vinklub: Køb franske vine til høkerpriser 

 

Nyt tilbud hver måned

Vinen hos Olivier har altid været god vin til gode priser. Men før Coronaen var det “kun” i bistroen, vinene blevet solgt. Juni måneds 3 vine er fra Arnoux & Fils, som ligger i Vacqueyras. Den sidste er saft. De kan alle købes i Oli-Bistro. Her er de:

 

  • Vacqueyras Rosé, Petit Clocher til 65 kroner pr. flaske.

 

  • En Vacqueyras – Vieux Clocher classic 2017. Prisen er 125 kroner pr. flaske.

 

  • Vieux Clocher Châteauneuf du Pape fra 2016. Prisen er 185 kroner pr. flaske.

 

  • Saft lavet af vindruer uden tilsætningsstoffer og alkohol fra Domaine Labbe. Prisen er 60 kroner for 1 liter.

 

Tæt på ind købspriser 

Vinene i den nye Oli-vinklub, som man i øvrigt ikke skal være medlem af, sælges ud af huset til meget lave priser. Hver måned er der fire vine, som er på tilbud. De skifter som udgangspunkt hver måned, og der vil altid være fire forskellige at vælge mellem. Vinene ses uhyre sjældent i Danmark, og mig bekendt er de kun hos Oli-Bistro i Aarhus. Vinene importeres direkte fra de vinbønder, som Olivier Miens kender og er blevet gode venner med. Priserne er lave, og der er ikke den store fortjeneste på at sælge dem ud af huset, men Olivier håber på den måde, at kunderne vil hjælpe de franske vinbønder ved at købe vinene.

 

Vinene kan købes fra 1. juni.

 

Oli-Bistro

Mejlgade 41
8000 Aarhus C

 

Åbent alle dage 
Aften 16-21.30
Frokost 11.30-15.00

 

Oli Bistro laver vinklub: Køb franske vine til høkerpriser 

 

Del artikel

Andre læser også