Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

OliNico – Luksus grillbar anno 2012

Af Jan L. Pedersen

Selvom århusianerne går meget ud, så er der en stigning af steder hvor du kan købe take away-mad. OliNico i Mejlgade har mange faste kunder, der køber take away retter, men flere og flere har fået øjnene op for deres helt utrolige billige og gode mad godt kan spises ”grillbaren”. Der er overhovedet ingen fritureluft i lokalet.

Lad mig slå fast, der er ikke noget som helst gammeldags friture-grillbar over OliNico, tværtimod. Gastro grillbar er hvad de kalder sig, og det er godt ramt. Du får med sikkerhed en anderledes oplevelse af en besøg hos OliNico.

Konceptet bag OliNico er at lave en ny og anderledes udgave af en grillbar. Alt maden er lavet fra bunden af gode råvarer, hvilket nok ikke var tilfældet på den gammeldags grillbar. Retterne er heller ikke typisk grillmad, faktisk findes der ingen burgere og grillkyllinger hos OliNico. Maden  er enkle og velsmagende. Som eksempel er alle fritter håndskårne.

OliNico – Luksus grillbar anno 2012

Menukortet er simpelt og godt. Retterne er populære og OliNico har ramt efterspørgelsen. Priserne er absolut rimelige og gør selvfølgelig maden endnu mere attraktiv.

OliNico – Luksus grillbar anno 2012

Af de klassikere der altid er på menukortet kan vi anbefale:

 

  • Merquez med Harissa – nordafrikansk chillipølse med hjemmelavet pommes frites til 50 kroner. Det er billig mad i en super kvalitet. Pølserne er godt krydret og unikke.

 

  • Fish’n chips til 50 kroner. Fin sejfilet med hjemmelavede pommes frites. Det er en stor portion som er mættende. Fisken er god tyk og dejlig saftig. Fritterne er sprøde og med skræl på. Den er en hjemmelavet tatare dip som er en af de bedre i Aarhus.

 

  • Moules frite, dampede blåmuslinger med hjemmelavede pommes frites til 60 kroner. Det er ufatteligt billigt for en så stor portion.

 

  •  Sprøde kaninlår med frisk salat er en undervurderet ret. Kaninen smager dejligt, ikke nogen kraftig kødsmag, med mør. Prisen er 65 kroner.

 

  • Velhængt Rib eye steak med håndskårne fritter til 105 kroner. Bøffen vejer 200 gram ifølge menukortet, men jeg vil tro den vejer mere end det.

 

  • Forskellige oste fra Paris er et hit, og for det meste byder de på nye smagsoplevelser.

 

Udover de enkelte retter er der altid tre retter for 110 kroner eller to retter for 80 kroner. Det er svinebilligt set i forhold til hvad vi får for pengene. Retterne skifter relativ tit, men det er veltilberedt mad og igen store portioner.

Jeg kender ingen andre steder hvor de laver så gode kaninlår som hos OliNico. Det må så absolut være deres signaturet. Gør dig selv den tjeneste at smage kaninlår engang, du vil ikke fortryde, håber jeg da.

Der en del forskellige drikkevarer i Gastro Grillbaren. Dog skal du være opmærksom på at alkohol kun sælges som take away. Der er både en del vin og øl som sælges til favorable priser. Et hit på OliNico er deres druesaft, som er importeret og sælges på store flasker. De findes både som ren saft og som mousserende saft.

Der er stole og borde udenfor, så du kan nyde maden i den hyggelige Mejlgade når vejret tillader det. OliNico har åbent til frokost, men holder køkkenet lukket for mellem 14 – 17.30. Kokkene er hurtige til at tilberede maden, så der er ikke lang ventetid.

OliNico – Luksus grillbar anno 2012

Tip! Hvis der er godt vejr, kan du let tage maden med ned til havnen og nyde den der.

 

OliNico Gasto Grillbar
Mejlgade 35
Aarhus C
Telefon 86 25 05 70
Besøg Hjemmeside

 

Åbningstider

Mandag – Fredag 11.30 – 21.00
Lørdag 12.00 – 21.00
Søndag 17.30 – 21.00
Køkkenet er lukket mellem 14.00 – 17.30

 

 

Del artikel

Andre læser også