Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stjerner gæster byen: Opfølger til legendarisk gyser optages i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Ulf Pilgaard og Nikolaj Coster-Waldau i 'Nattevagten'. Foto: Rolf Konow
Ulf Pilgaard og Nikolaj Coster-Waldau i 'Nattevagten'. Foto: Rolf Konow

465.000 danskere gøs og skreg i biografen, da Ole Bornedals gyser ‘Nattevagten’ fik premiere i 1994.

Filmen var en stor succes, som siden har fået status som en ægte filmklassiker, der også har fået sit eget amerikanske remake med Ewan McGregor og Nick Nolte.

Nu – 28 år efter premieren – kommer der så endelig en opfølger. I en pressemeddelelse skriver Nordisk Film og Den Vestdanske Filmpulje, at optagelserne til toeren er startet i denne uge.

En del af filmen, som har fået titlen ‘Nattevagten – Dæmoner går i arv’, optages i Aarhus, hvor jyske filmarbejdere bliver en del af filmholdet.

Vildt stjernecast

Nordisk Film og Ole Bornedal har samlet et enestående stjernecast med flere af skuespillerne fra den første film og et miks af nogle af tidens største danske skuespillere.

Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin, der er blevet stærkt traumatiseret af fortiden, og via sin datter Emma forsøger han at genvinde fodfæste i livet. I rollen som den uhyggelige Kommissær Wörmer er Ulf Pilgaard også tilbage.

Efter store roller i internationale tv-serier som ‘Killing Eve’ og ‘The Witcher’ er Kim Bodnia tilbage i sin første danske filmrolle i 9 år. Han får igen rollen som Jens, der gjorde ham berømt for 28 år siden.

Nye på rollelisten er bl.a. Fanny Bornedal, Paprika Steen, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen, Christopher Læssø og det unge talent Nina Rask.

Stjerner gæster byen: Opfølger til legendarisk gyser optages i Aarhus
Sofie Gråbøl i ‘Nattevagten’. Foto: Rolf Konow

Blodigt hævntogt

Handlingen udspiller sig 30 år efter hændelserne i kælderen på Retsmedicinsk Institut, hvor vi følger Emma (Fanny Bornedal), der har taget jobbet som nattevagt samme sted, som hendes forældre i sin tid blev traumatiseret.

Emma beslutter sig for at udrede, hvad der egentlig skete dengang med Kommisær Wörmer (Ulf Pilgaard) og får iværksat et møde med ham i hans isolationscelle.

Men oplevelsen trækker den dømte kommissær ud af sin koma og sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang. Nu starter et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne.

Stjerner gæster byen: Opfølger til legendarisk gyser optages i Aarhus
Filmplakaten for ‘Nattevagten – Dæmoner går i arv’

“Nattevagten – Dæmoner går i arv’ handler om arv. Om tavsheden i familier. Om de traumer, skår og sår, som får lov til at leve gennem generationer. Derudover er det spændende at vende tilbage til den fortættede genre, som gyseren er. Kysse dæmonerne – hive dem frem i lyset et lille øjeblik. Se dem i øjnene og tænke: Godt det kun er på film,” lyder det fra instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal.

Filmen har premiere den 25. december næste år i biografer landet over.

Del artikel

Andre læser også