Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klassiker får nyt liv: Oplev Charles Tante i helt ny og opdateret udgave

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Søren Malmose
Foto: Søren Malmose
Charles Tante
Kl. 19.30 - søn Kl. 15.00 / Fredericia Musicalteater

Du husker sikkert komedien ‘Charles Tante’, der i dansk films guldalder blev udødeliggjort af stjerner som Dirch Passer, Ove Sprogøe, Ebbe Langberg, Ghita Nørby og Susse Wold.

Hører du blandt dem, der kan alle filmens replikker udenad, kan du nu glæde dig til et nostalgisk gensyn.

For inden længe kan du opleve den folkekære klassiker i en helt ny og opdateret udgave.

Fredag den 15. september har Fredericia Musicalteater premiere på musicalen ‘Charles Tante’, der er baseret på Arvid Müllers originale filmmanuskript.

Skrupskør forvekslingskomedie

I ‘Charles Tante’ følger vi de to studiekammerater Charles og Peter, der så brændende ønsker sig et stævnemøde med de skønne ungmøer Lone og Laura.

Klassiker får nyt liv: Oplev Charles Tante i helt ny og opdateret udgave
Foto: Lasse Lagoni

Men pigernes onkel – Hr. Lohmann – er en bestemt herre, der ikke tillader den slags uden en anstandsdame.

Charles og Peter overtaler derfor vennen Ditlev til at klæde sig ud som Charles tante, der kan agere anstandsdame, så de kan få fred og ro til stævnemødet.

Alt går helt efter planen… lige indtil pigernes onkel forelsker sig glødende i Charles tante.

Hvad: Musicalen ‘Charles Tante’
Hvor: Fredericia Musical Teater
Hvornår: 15. september – 8. oktober 2023
Hvordan: Køb billetter lige her

På Fredericia Musicalteater kan du opleve den skrupskøre forvekslingskomedie med Lars Mølsted i glansrollen som Donna Lucia d’Alvadorez – med ”z” i enden – sammen med et hylesjovt cast i absolut topklasse. 

Musicalen får helt nykomponeret musik, som er inspireret af filmens velkendte lyd og orkestrering.

Klassiker i nye klæder

Men selvom musicalen er inspireret af filmens lyd og originale manuskript, vil forestillingen være en noget anden oplevelse end at se filmen fra 1959. Publikum vil tydeligt kunne mærke, at musicalen er en nutidig fortælling.

”Vi laver en romantisk, nostalgisk, smuk forestilling med en fornemmelse af, at vi er i 2023, men med en klar forbindelse til fortiden og dansk filmhistorie,” forklarer instruktør Mads M. Nielsen.

Klassiker får nyt liv: Oplev Charles Tante i helt ny og opdateret udgave
Foto: Lasse Lagoni

Musicalens manuskript, tekst og musik er skrevet af firkløveren Nikolaj Tarp, Mads Æbeløe Nielsen, Claus Reenberg og Rob Hartmann, der alle har hver deres forhold til både det originale teaterstykke og den velkendte film.

”Vi har helt fra begyndelsen ledt efter musicalen i det originale materiale. Det har ikke været et projekt, hvor man tager en kendt titel, skriver nogle sange og så kalder det en musical.

Vores mål var at skrive en god forestilling, og valget faldt på ‘Charles Tante’, fordi vi syntes den egnede sig sindssygt godt til det. Det har været meget vigtigt for os i arbejdet, at det ikke er en direkte genfortælling af filmen, men det er en skabelse af en ny dansk musical,” lyder det fra Mads Æbeløe Nielsen.

Efter premieren fredag den 15. september kan ‘Charles Tante’ opleves på Fredericia Musicalteater til og med søndag den 8. oktober.

Du kan købe billetter til musicalen her

Del artikel

Andre læser også