Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spektakulær musical: Oplev ikoniske HAIR i Musikhuset

Af Freja Dumont

Let the Sunshine in, Aquarius, Good Morning Starshine, Hair, I Got Life… de store hits står i kø i musicalen HAIR.

Du kan ikke undgå at blive løftet med ind i historien om Claude, Sheila, Berger og gruppen af hippier, der stiller spørgsmålstegn ved den måde, vores liv og verden er indrettet på, når HAIR inviterer dig ind i det ikoniske univers.

I kan allerede nu begynder at glæde jer til at blive berørt af Østre Gasværk Teaters nye udgave af den hitspækkede musical, når HAIR lægger vejen forbi Musikhusets Store sal til maj 2023.

Billetterne er allerede til salg og kan købes her.

Der holdes også åben audition på forestillingen, og alle interesserede kan uploade et selftape senest d. 4. maj 2022.

Stiller spørgsmålstegn ved vigtige emner

Race. Seksualitet. Diversitet. Inklusion. Religion. Krig og fred.

Man kunne fristes til at tro, at en mere end 50 år gammel musical, der skabte furore til Broadwaypremieren, ville have mistet sin aktualitet.

Men HAIRs temaer er mere aktuelle i dag, end de længe har været.

Med de seneste års strøm af flygtninge og immigranter har spørgsmål om diversitet, race og religion fyldt i medierne. Den yngre generation har sat spørgsmålstegn ved vores forbrugskultur, samt måden vi definerer vores seksualitet og køn på.

Og med Inklusionsloven fra 2012 er inklusion både kommet på skoleskemaerne og på dagsordenen i Folketinget og kommunerne. Senest er temaer som krig og fred rykket uhyggeligt tæt på med krigen i Ukraine.

”HAIR beskæftiger sig med og sætter spørgsmålstegn ved store, væsentlige emner, som fylder meget i vores samtid.

Desuden findes der ikke mange værker med så stor musikalsk tyngde og holdbarhed.Hit efter hit og den stærke relevans sikrer, at vi forlader teatret med både sange i hjertet og noget at reflektere over til hovedet.

Jeg kan ikke komme på en bedre og mere aktuel titel at spille lige nu, når vi både vil underholde og skabe eftertænksomhed,” siger teaterchef ved Østre Gasværk Teater, Søren Møller i en pressemeddelelse.

Nyt partnerskab med Musikhuset Aarhus

Østre Gasværk Teater har indgået et samarbejde med Musikhuset Aarhus for at sikre, at hele landet får glæde af spektakulære musicals fra øverste hylde.

HAIR bliver den første i en række forestillinger, som både kan opleves i København og i Aarhus.

”Vi har en ambition om at præsentere landets bedste musicals på scenen i Musikhuset og glæder os enormt til samarbejdet med Østre Gasværk Teater, der har en lang tradition for at skabe store og flotte musicalsucceser.

Og så ser vi frem til at genoptage samarbejdet med teaterchef Søren Møller, der har været med til at hæve barren og sætte et tårnhøjt niveau for danske musicals,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

Store hits, åben audition – og en musical for flere generationer

Da HAIR fik premiere på Broadway i 1968, rasede Vietnamkrigen.

Det var kun 25 dage siden, frontfiguren i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, Martin Luther King, var blevet myrdet.

Og hippiebevægelsen, der kæmpede for seksuel frigørelse og fri kærlighed og imod materiel grådighed, krig og vold, var på sit højeste.

Musicalens tematikker fænger derfor på tværs af generationer; lige fra 68’er-generationen, der husker hippietiden og Vietnamkrigen til nutidens unge, der er optaget af mange af de samme emner, som man var optaget af dengang.

Forestillingen instrueres og koreograferes af Lynne Formato (US), som har instrueret en lang række store musicalsuccesser i Danmark. Senest Reumertvinderen fra 2019 – Disneys TARZAN.

HAIR har premiere på Østre Gasværk Teater d. 23. februar 2023 samt i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023.

Del artikel

Andre læser også