Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populær tradition: Overvær livgardens vagtskifte på nært hold

Af Freja Dumont

I morgen, onsdag den 22. juni, indleder dronning Margrethe traditionen tro sin sommerferie på Marselisborg Slot, hvor hun i følge den Kongehusets officielle kalender vil feriere fem uger frem.

Det betyder også, at Den Kongelige Livgarde, som står vagt for den kongelige familie, trækker op foran indgangen til slottet hver dag ved vagtskiftet klokken 12.00 til glæde for mange turister og aarhusianere.

Her vil det være muligt at overvære den højtidelige og meget velbesøgte begivenhed, når de store bjørneskindshuer hver dag marcherer fra Gardergården kl. 11.50 ad Skovridervej til Carl Nielsens Vej og til hovedindkørslen til slottet.   

Når Dronningen holder ferie på slottet

Når den kongelige familie opholder sig på Marselisborg Slot, er parken lukket for offentligheden, og du kan derfor ikke komme længere end til den berømte Rosenport.

Rosenporten markerer indgangen til slottet, og den bliver bevogtet af Den Kongelige Livgarde så længe den royale familie er på slottet.

Skal du have tiden til at gå før eller efter vagskiftet, kan du med fordel gå en tur i de smukke Marselisborg Skove eller Marselisborg Mindepark som ligger tæt på Marselisborg Slot.

Del artikel

Andre læser også