Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forpremiere: Mesterværket ‘Drengen og hejren’ kan snart opleves i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm

Er du bare en lille bitte smule vild med anime, kender du med garanti de fortryllende animationsfilm ‘Det levende slot’ og ‘Chihiro og heksene’.

Begge lavet af Hayao Miyazaki, Kejseren af animationsfilm.

Nu er han så klar med sin seneste (og formodentlig sidste) film, kronen på værket efter en fantastisk karriere: ‘Drengen og hejren’.

En mindst lige så magisk, smuk og underholdende film som den japanske filminstruktør og animators tidligere film.

Prisvindende og Oscar-nomineret

Filmen vandt for nylig en Golden Globe for ‘Bedste animerede film’, og den er netop blevet nomineret til en Oscar i samme kategori.

Om filmen:
‘Drengen og hejren’ byder på alt, hvad man kan forvente fra Miyazakis hånd: Animation fra allerøverste hylde (og som altid håndtegnet), et gribende og medrivende menneskeligt drama og masser af udflugter ind i en fortryllende eventyrverden, som kun Miyazaki kan kreere dem – med inspiration fra den japanske mytologi og med tråde tilbage til mesterværker som ‘Chihiro og heksene’. I tilgift er ‘Drengen og hejren’ den efterhånden 82 år gamle mesters mest personlige film til dato.

Helt uden trailerkørsel og annoncering ramte filmen de japanske biografer i sommeren 2023. Og nu er tiden endelig kommet til Danmark.

Filmen har premiere den 8. februar, men flere biografer i Aarhus giver dig mulighed for at komme til forpremiere inden da.

Det drejer sig om både Øst for Paradis og Nordisk Film Biografer.

Slå til med det samme

Mandag den 29. januar inviterer Øst for Paradis til forpremiere på ‘Drengen og hejren’, og biografen har allerede udsolgt tre ud af fire visninger på dagen.

I skrivende stund er der stadig ganske få billetter tilbage til kl. 12.30 – find dem her

Er du mere tålmodig, kan du ty til Nordisk Film Biografer (både Aarhus C og Trøjborg), der inviterer til forpremiere 3. og 5. februar.

Du kan sikre dig en plads en af visningerne lige her

Men skynd dig, for billetterne forsvinder hurtigere, end vi kan nå at sige ‘Irasshaimase’!

Del artikel

Andre læser også