Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev Gertrud Sands julestue: Kulisserne fra The Julekalender vender hjem

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Steen Linde.
Foto: Steen Linde.

Hvem har ikke en lille drøm om at opleve selveste Gertrud Sands julestue i levende live? Det har du chancen for nu – og endda virkelig tæt på Aarhus!

The Julekalender er nok en af de julekalendere, som flest danskere kan citere bare en smule fra. Hvem kan ikke replikkerne “Det var en mørk og stormfuld aften” og “Vi må da håbe, det bliver bedre i morgen?”

Julekalenderen var spækket med fantastiske karakterer, som hurtigt blev allemandseje. Gertrud og Oluf Sand, nisserne Fritz, Hansi og Günther og selvfølgelig københavneren Benny vandt hurtigt danskernes julehjerter.

Men vidste du at den ikoniske julekalender faktisk blev optaget ikke langt fra Aarhus?

The Julekalender blev optaget for 30 år siden præcis der, hvor Galleri Art Expo ligger i Hørning i dag. Og nu vender de kendte kulisser hjem!

Oplev de velkendte kulisser

Søgaarden, som det hedder dér hvor galleriet ligger, var dengang ejet af Hans-Erik Saks, som ejer SAKS FILM.

Og i disse dage for 30 år siden, var han, De Nattergale og holdet omkring travlt optaget af at producere The Julekalender.

Har du lyst til at komme helt tæt på Gertrud og Oluf Sands berømte julepyntede stue og køkken og fornemme uhygge, spindelvæv og propelspåner i den meget gamle nissehule, så skal du kigge forbi Galleri Art Expo / Søgaarden, hvor alle kulisserne igen står, hvor de stod for 30 år siden.

Kulisser og rekvisitter har de seneste år været populære juleudstillinger på forskellige museer, men nu vender de hjem for en periode. Og det bliver bår dæjli’!

Fra tirsdag den 16. november kan kulisserne opleves alle galleriets åbningsdage tirsdag-fredag kl. 11.00-17.00 og lørdage kl. 10.00-14.00 frem til og med den 30. december.

Du kan læse mere her.

Hvor: Galleri Art Expo, Søgaarden, Søvejen 35, 8362 Hørning.

Del artikel

Andre læser også