Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny kunstfestival i Aarhus: Flydende scene og 11 meter lang bar

Af Freja Dumont

Den 10. og 11. juni kan du komme til den nye kunstfestival SEEK på Marselisborg Havn.

SEEK vil byde på et hav af forskellige aktiviteter lige fra live street art og musik til debatter og gratis graffitiworkshops for børn og barnlige sjæle.

Festivalen manifesterer sig fysisk over de næste par uger, hvor der bliver bygget 9 vægge af 3,6m x 3,6m, en flydende scene på vandet, en 11 meter lang bar samt en scene af store skibssejl.

Du kan tilmelde dig begivenheden her.

Kendte i det aarhusianske kulturliv

Det er kunstneren og forfatteren Eske Touborg, også kendt for sine mange gavlmalerier af havdyr i Aarhus, som sammen med den professionelle musiker, lydtekniker og kulturskaber Angelo Bannister starter den nye festival på Marselisborg havn.

Festivalen er et projekt som de unge mænd, der står bag, kalder for et “shotgun”projekt. Det vil sige, at de går på vejen mens de lægger asfalten.

“Vi gik først rigtigt i gang i midten af februar med at søge fonde, så vi har skulle arbejde hurtigt og konsekvent,” siger Angelo og griner.

“Vi tror på samarbejder, og har haft flere seje folk og organisationer i ryggen som har gjort at det har været muligt at stable på benene. Det er altså vildt at opleve hvad man kan, når man arbejder hårdt for noget man tror på.”

Både Angelo og Eske været en del af det aarhusianske kulturliv siden de kan huske og har bl.a. været med til at lave street art under aarhus festuge, startet festivaler og arrangementer op med bl.a. Frontløberne, Sydhavnen, Aarhus Volume, Institut for X, Det Turkise Telt.

Derudover har de arrangeret diverse experience design fester for mange hundrede aarhusianere sammen med Kaospiloterne.

Det skal være anderledes

SEEK bliver en saltvandsindsprøjtning til Marselisborg Havn og Tangkrogen som rekreativt område – noget som i de unge mænds øjne er blevet lidt glemt efter at Sculptures by the Sea lukkede i 2015.

“Vi vil gerne aktivere denne del af byen mere, end den er blevet de sidste år. Det er fint med cirkus, kræmmermarked og bilkoncerner, men både Angelo og jeg savnede noget mere jordnært, hvor vi kan komme helt tæt på kunsten, kulturen, musikken og debatterne omkring, hvad der gør Aarhus til Aarhus,” siger Eske Touborg, som også har atelier på Marselisborg havn.

Havnechefen Thomas D. Fog deler ligeledes begejstringen for, hvordan havnen også kan blive brugt.

”SEEK er et bevis på, hvad en havn også kan; nemlig at fungere som en platform for kunst og kultur, der er tilgængelig for alle.

Den Blå Promenades rammer har i høj grad gjort dette muligt, og jeg tror på, at festivalen kan udfylde det rum, vi kan mærke, der er efter Sculpture by the Sea. Vi ser frem til, at SEEK bliver en tilbagevendende begivenhed på Marselisborg Havn.”

Del artikel

Andre læser også