Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stadig billetter: Nordeuropas største teatershow indtager Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
PR-foto
PR-foto

Nu skal det endelige slag mellem guder og jætter stå i et brag af en udendørsforestilling for hele familien.

Fra den 24. maj kan du opleve det stærkt imødesete ‘Ragnarokved Moesgaard Museum, når Det Kongelige Teater vender tilbage med Nordeuropas største teatershow.

Kim Fupz Aakeson fletter flere af den nordiske mytologis mest kendte myter sammen i en humoristisk og tankevækkende forestilling fuld af teatermagi, bl.a. med spektakulære nycirkusartister, 10.000 liter vand på scenen og stemningsskabende musik af Myrkur.

“Vores version af Ragnarok er ikke en dyster dommedagsfortælling, men et spektakulært, folkeligt eventyr.

Det er en urfortælling om den gamle verdens endeligt. Men også om fødslen af en ny,” udtaler instruktør Heinrich Christensen, som også instruerede udendørsforestillingen Kong Arthur, der spillede ved Moesgaard i 2019, i en pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater.

Stadig billetter: Nordeuropas største teatershow indtager Aarhus
PR-foto

Gudernes vrede vækkes

Forestillingen tager udgangspunkt i mennesket og krigeren Liv (Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet), der er faldet på slagmarken og vågner målløs op i Asgård, gudernes verden, der regeres af gudernes konge Odin (Troels Lyby).

I Asgård færdes hun blandt de guder, hun har æret og agtet hele sit liv. Men det går snart op for hende, at alt ikke er, som det skal være i gudernes verden.

Ligegyldighed og meningsløshed hersker blandt guderne, evigheden trækker tænder ud. Liv forelsker sig i Odins søn, Balder (Stanley Bakar), der er plaget af onde drømme og varsler.

Da Balders bange anelser går i opfyldelse, og han møder sin død, vover Liv at tage turen til dødsriget for at overtale gudinden dernede, Hel (Maria Skuladottir), til at slippe Balder og lade ham vende tilbage til de levende.

Stadig billetter: Nordeuropas største teatershow indtager Aarhus
PR-foto

Men den svigefulde Loke (Joen Højerslev) spolerer Livs plan og vækker gudernes vrede. Optændt af hævntørst og raseri rejser guderne en mægtig hær til det endelige opgør med Loke, jætterne og mørkets skabninger. 

Liv kan kun se på, mens gudernes moral krakelerer i deres iver for at stå så stærkt som muligt og skellet mellem godt og ondt fortoner sig i tågerne.

Her kan du købe billetter

Scenografien af Gjermund Andresen indeholder 10.000 liter vand, der genbruges hver aften, og med dyser kan sprøjte vand i 15 meters højde og f.eks. lave regnbuer.

Udover 55 frivillige statister og professionelle nycirkusartister medvirker syv skuespillere.

Musiker og komponist Amalie Bruun har under navnet Myrkur skrevet musikken, der er inspireret af naturen og bevæger sig inden for nordisk folkemusik og black metal.

Det anbefales, at børn skal være fyldt 8 år for at se forestillingen, der kan opleves ved Moesgaard Museum fra 24. maj til 29. juni 2024.

Med ganske få dage til premieren er det stadig muligt at sikre sig pladser til showet.

Hvad: Teatershowet ‘Ragnarok’
Hvor: Moesgaard Museum
Hvornår: 24. maj – 29. juni 2024

Find billetter til ‘Ragnarok’ lige her

Del artikel

Andre læser også