Opskrift: Stegt skærisingfilet med hvide asparges og creme fraiche med ørredrogn
Her ser du en opskrift, som både er nem at lave og smager forrygende godt. Stegt skærisingfilet med hvide asparges og creme fraiche (creme double) med ørredrogn. Skærising blevet kåret som årets pinsefisk 2019, og prisen på fisken er yderst sympatisk. Havnens Fiskehus har 1 kilo skærisingfileter i dag, fredag den 7. juni, til kun 120 kroner (normalpris 240 kr./kg)
Ingredienser til 2 personer:
4 flotte skærisingfileter
4-6 store hvide asparges
25 gram smør
50 gram ørredrogn
Lidt purløg
Lidt frisk estragon
2 skalotteløg
1 usprøjtet citron
2 dl creme fraiche 38%
Fremgangsmåde:
De hvide asparges skrælles og dampes i smørret og en halv deciliter vand i gryde under låg indtil de er møre med lidt bid, typisk 3-5min.
1 rå asparges skrælles i strimler direkte ned i en skål isvand (til pynt).
Skærisingfileterne saltes let, foldes og steges i olie og lidt smør i ca. 2-3 min på hver side.
Lun cremefraichen op i en lille gryde, dog uden at det kommer op at koge. Skalotteløg hakkes fint og tilføjes sammen med citronskal og saft. Smag til med salt og peber.
Ørredrogn og purløg tilsættes umiddelbart inden servering.
De dampede asparges anrettes med frisk estragon og de rå asparges strimler som på billedet. Fisk og sauce tilføjes.
Kan serveres med kogte nye kartofler vendt i smør og hakket frisk dild.
Velbekomme!