Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opskrift: Stegt skærisingfilet med hvide asparges og creme fraiche med ørredrogn

Af Jan L. Pedersen

Her ser du en opskrift, som både er nem at lave og smager forrygende godt. Stegt skærisingfilet med hvide asparges og creme fraiche (creme double) med ørredrogn. Skærising blevet kåret som årets pinsefisk 2019, og prisen på fisken er yderst sympatisk. Havnens Fiskehus har 1 kilo skærisingfileter i dag, fredag den 7. juni, til kun 120 kroner (normalpris 240 kr./kg)

 

 

Ingredienser til 2 personer:

4 flotte skærisingfileter

4-6 store hvide asparges

25 gram smør

50 gram ørredrogn

Lidt purløg

Lidt frisk estragon

2 skalotteløg

1 usprøjtet citron

2 dl creme fraiche 38%

 

Fremgangsmåde:

De hvide asparges skrælles og dampes i smørret og en halv deciliter vand i gryde under låg indtil de er møre med lidt bid, typisk 3-5min.

 

1 rå asparges skrælles i strimler direkte ned i en skål isvand (til pynt).

 

Skærisingfileterne saltes let, foldes og steges i olie og lidt smør i ca. 2-3 min på hver side.

 

Lun cremefraichen op i en lille gryde, dog uden at det kommer op at koge. Skalotteløg hakkes fint og tilføjes sammen med citronskal og saft. Smag til med salt og peber.

 

Ørredrogn og purløg tilsættes umiddelbart inden servering.

 

De dampede asparges anrettes med frisk estragon og de rå asparges strimler som på billedet. Fisk og sauce tilføjes.

 

Kan serveres med kogte nye kartofler vendt i smør og hakket frisk dild.

Velbekomme!

 

Opskrift: Stegt skærisingfilet med hvide asparges og creme fraiche med ørredrogn

 

 

Del artikel


Mest læste historier i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

ERHVERVSLIVET HAR OGSÅ FÅET ØJNENE OP FOR PARKPARK

Læs artikel

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien