Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I en skjult baggård: Ny kaffe- og vinbar er åbnet i Aarhus

Af Freja Dumont

Aarhus er blevet en hyggelig kaffe- og vinbar rigere med åbningen af OS Kaffe & Vin.

Stedet er et kreativt samlingspunkt, der serverer kaffe og vin, men det agerer også mødested og inspirationscenter for kreative sjæle.

Du finder OS Kaffe & Vin – også bare kaldet OS – i en baggård på Frederiksbjerg, og på lørdag den 18. maj holder caféen åbningsreception.

Vejrudsigten lover 20 grader, så det er bare med at sætte kursen mod baghuset på M. P. Bruunsgade 46, hvor der vil være livemusik, besøg af lokale kunstnere og et glas rose i solen til de første 100 gæster fra kl. 15.

I en skjult baggård: Ny kaffe- og vinbar er åbnet i Aarhus

Kreativt hub med plads til alle

Bag OS står en trio af visionære ildsjæle: Alex Falkenberg, Christian Bévort og Uffe Truust.

Alex har styr på kaffen, Christian på vinen og Uffe på det gode værtsskab. Uffe Truust og Christian Bévort er, udover nyudklækkede caféejere, også filminstruktør og filmproducent, og sammen står de bag filmselskabet Human Film, som har kontor i lokalerne ovenover kaffebaren.

“Christian og jeg ønskede at etablere et seriøst filmselskab i Aarhus, og da vi så det rustikke vinlager, vakte det en gammel drøm.

Nemlig at åbne et kreativt hub, hvor film- og musikbranchen kan mødes og netværke i afslappede rammer. Et sted, hvor fremtidige filmprojekter kan spire og ideer kan blomstre.

Den idé var Alex, som er en ferm barista, heldigvis klar på, og nu har vi altså kastet os ud i et helt nyt eventyr sammen.

OS er for alle, og vi vil gerne udvikle stedet i fællesskab med alle dem, der kommer her. Folk skal føle, det er deres,” siger Uffe Truust.

I en skjult baggård: Ny kaffe- og vinbar er åbnet i Aarhus

Start og slut din dag hos OS

Selvom OS har en speciel tilknytning til film- og musikverdenen, er der også åbent for alle, der ønsker at nyde en god kop kaffe, en frisk smoothie eller et godt glas vin.

Og deres åbningstider fra tidlig morgen til sen aften giver rig mulighed for både en morgenkaffe og en aftenhyggestund.

Faktisk kan du allerede slå dig ned i kaffebaren fra kl. 07.30, hvilket også gør det til et ideelt sted at starte sin arbejdsdag.

Menukortet er småt men godt, og vi kan klart anbefale stedets sandwich ‘Lækkerbisken’ med trøffel, Gammel Knas, fyldte peberfrugter, spinat og syltede rødløg.

Den levede i den grad op til sit navn, og ligesom med alt andet i caféen, er der kælet for detaljen.

Til aften er der forskellige slags fisk på dåse med brød og mayo til, og det går perfekt til et glas vin fra stedets nøje udvalgte vinkort.

OS’ engagement strækker sig også ud til lokalsamfundet, hvor de tilbyder favorable priser til naboer, lokale erhvervsdrivende og kulturelle institutioner i Aarhus.

I en skjult baggård: Ny kaffe- og vinbar er åbnet i Aarhus

Et rum med liv og personlighed

For bare et par måneder siden var lokalet i baggården et gammelt vinlager og midt i den hyggelige gårdhave, hvor der i dag drikkes kaffe og vin i solen, stod et faldefærdigt cykelskur.

De tre ejere har derfor arbejdet i døgndrift på at skabe de helt rigtige og indbydende rammer.

Indretningen emmer af hygge og hjemlighed med en pladespiller, der spinner nostalgiske LP’er fra 80’erne og en bogreol, der står åben for gæsterne til at donere og låne bøger.

–qawertHvert møbel er nøje udvalgt fra genbrugsbutikker og istandsat med kærlighed af ejerne og deres familier, og væggene skal med tiden fyldes med værker af lokale kunstnere, hvilket skaber en unik atmosfære af varme og autenticitet.

Så næste gang du bevæger dig op på Frederiksbjerg og snubler over en baggård, så husk at kigge efter OS KAFFE OG VIN i baghuset – M. P. Bruunsgade 46.

Hvad: OS Kaffe & Vin er åbnet
Hvor: M. P. Bruunsgade 46
Hvornår: Mandag til lørdag kl. 07.30-22.00 / Søndag kl. 07.30- tidligst 16.00

Del artikel

Andre læser også