Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Osteruten: Nordens største madfestival er spækket med ost

Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko er her og der og allevegne, og selvfølgelig også, når Nordens største madfestival Food Festival 7.-9. september skydes i gang i næste uge. Her kan man tage en tur på Osteruten, blive klogere på gør-det-selv ost med Timm Vladimir og workshoppe sig til smækre grøntretter med ost.

 

”Med ostekampagnen Ost & ko vil vi lære danskerne at kende forskel på en samsø og en danbo, at rygeosten er mejeristernes Holger Danske, og at der ikke er nogen grund til at køre til Italien efter parmesan, når vi selv har vesterhavsost i baghaven,” siger Lars Witt, marketing manager i Mejeriforeningen og fortsætter, ”Derfor har vi denne sensommer travlt med at tage rundt på landets mange madfestivaller. For det er særligt, når vi bringer ostebrættet med kreative nybrud og faste kendinge helt ud til folk, at der opstår en god dialog om dansk mejeritradition og -innovation. Vi oplever en stor appetit på at smage nyt, at ville vide mere om de danske ostetyper og folkene bag, og at der er mange, der søger ny inspiration til, hvordan de også kan anvende deres favoritoste.”

 

Osterute til Rigets nyeste oste 

Nogle følger Margueritruten, men på Food Festival kan de madglade sætte snuden i sporet på Osteruten. Kom lørdag 8. september med Ost & ko på rundtur, når Food Festivals egen osterute indvies. Her kan man møde ostemagerne bag og få en forsmag på mejeriernes nyeste osteinnovation fra Them, Mammen, Arla Unika og Bornholms Andelsmejeri – og der er selvfølgelig interessante perspektiver på dansk osteproduktion og skønne ostebidder undervejs.

Gør-det-selv-ost og laktisk nørderi

Lørdag 8. september underholder også Timm Vladimir og Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk på Kokkescenen med smagsprøver og anekdoter fra både det professionelle og private ostemageri. Og så kan du bruge lørdagen til at skærpe dine smags- og lugtesanser til Smag & kos blindsmagning af køkkenets absolutte grundpiller i form af mejeriprodukter som mælk, syrnede mælkeprodukter, smør og ost i forskellige varianter og kvaliteter. Det sker under Mejeriforeningens smagekoncept Smag & ko – også lørdag 8. september.

Ost og grønt er kønt


Om søndagen kan man slutte weekenden af med Frugtformidlingens workshop om ost og grøntsager og få inspiration til, hvordan man gør det lettere for både børn og voksne at træffe sunde valg i hverdagen.

Food Festival foregår 7. – 9. september 2018, Tangkrogen i Aarhus.


Om Ost & ko

Ost & ko er en oste-kampagne finansieret af Mejeriforeningen, som har til formål at oplyse, uddanne og inspirere danskerne om og inden for danske oste, ostekultur og dansk mejeri-iværksætteri.