Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fed og intens: Kendt ostehandel lancerer AGF-ost

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Jama Ost
Foto: Jama Ost

Efter mere end 40 år som ostehandler og helhjertet AGF-fan er Manfred Schedlers drøm blevet til virkelighed.

I samarbejde med AGF’s ledelse har han nu skabt en AGF-ost, som netop er kommet i handlen hos en række aarhusianske ostebutikker – herunder selvfølgelig hans egen Jama Ost i Risskov.

Det oplyser den aarhusianske ostehandel i en pressemeddelelse.

“Ideen om at skabe en ‘byens ost’ på samme måde som byens hold kom i en drøm, mens fik en lille lur på min terrasse i foråret. Og da jeg fremlagde ideen for AGF-ledelsen, hoppede de ombord med det samme,” udtaler Manfred Schedler, der ejer Jama Ost.

Lagres i nedlagt kalkgrube

Salget af den særlige ost støtter både Red Barnet og stemningen på stadion.

Fed og intens: Kendt ostehandel lancerer AGF-ost
Foto: Jama Ost

AGF-Osten 45+ – som er ostens fulde navn – bliver lavet på Thise Mejeri og er ligesom alle Thises produkter økologisk fremstillet. Der er tale om en klassisk Danbo, Danmarks nationalost.

Den er rund og fed med en intens smag, der dog aldrig bliver kraftfuld som en tackling fra Nicolai Poulsen eller sur som en godt brugt benskinne.

Manfred Schedler, ejer af Jama Ost

Som en af de få danske oste bliver AGF-Osten 45+ lagret under CO2-neutrale forhold i en nedlagt kalkgrube i Hjerm ved Holstebro.

Kalkgruben har en konstant temperatur på otte grader, samt en luftfugtighed tæt på 100 procent, hvilket fjerner behovet for elektrisk nedkøling eller fugtighedsstyring.

Fakta om Jama Ost
Med mere end 40 år på bagen er Jama Ost en af Danmarks ældste ostehandlere. Virksomheden sælger både til privatkunder fra butikken på Nordre Strandvej i Risskov ved Aarhus og engros til erhvervskunder. Jama Ost fører ost, charcuterier og specialiteter fra Danmark og hele Europa. Læs mere her

Støtter AGF og Red Barnet

Det underjordiske klima skaber sammen med grubens særlige bakteriekulturer unikke vilkår for ostelagring.

Fed og intens: Kendt ostehandel lancerer AGF-ost
Foto: Jama Ost

“Osten smager simpelthen fantastisk. Den er rund og fed med en intens smag, der dog aldrig bliver kraftfuld som en tackling fra Nicolai Poulsen eller sur som en godt brugt benskinne. Når man køber AGF-osten støtter man samtidig den bæredygtige udvikling, stemningen på stadion og ikke mindst børn i hele verden, der desperat har brug for hjælp,” fortæller Manfred Schedler, ejer af Jama Ost.

For hvert kilo af AGF Osten 45+, der bliver solgt, donerer Jama Ost fem kroner til deling mellem Red Barnet og AGF Fan Club, så fanklubben fortsat kan lave stemningsskabende udsmykninger og events til AGF’s hjemmekampe.

AGF Osten bliver lanceret i fire osteforhandlere i Aarhus-området – Lading Mejeri på Kridthøj Torv samt i Lading, Salling Super og selvfølgelig Jama Ost i Risskov.

Derudover vil enkelte special- og delikatessebutikker få mulighed for at forhandle osten, men Manfred Schedler lover, at den aldrig vil være at finde færdigpakket i en discountbutik.

Fra næste år kan AGF Osten 45+ købes i hele Danmark via Jama Osts planlagte webshop.

Del artikel

Andre læser også