Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 100.000 forårsblomster vil pryde Tivoli Friheden til maj

Til maj vil over 100.000 farverige og frodige forårsblomster som tulipaner, narcisser, prydløg og kejserkroner pryde overalt i Tivoli Friheden. Blomsterfloret vil være syv gange så stort som normalt, og er Tivoli Frihedens velkomsthilsen til et spirende og længeventede forår. Det er den århusianske havemand Claus Dalby, der sammen med Tivoli Frihedens gartnere, har designet og sammensat parkens bede ud fra sine kendte maksimalistiske principper.

 

Hvert efterår lægger Tivoli Friheden normalt 15.000 forårsløg, så parken står blomstrende og indbydende, når foråret kommer. I år har gartnerne dog måttet grave ekstra hurtigt. For antallet af forårsblomster er næsten syvdoblet.

 

I samarbejde med Claus Dalby besluttede vi os for at lægge 100.000 blomsterløg, og det kommer til at blive helt forrygende til foråret, når blomsterne folder sig ud under bøgens lysegrønne løv. Vores gartnere har virkelig gjort et fantastisk job, fortæller Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden.

 

Størstedelen af blomsterne er tulipaner, men også narcisser, prydløg og kejserkroner kommer til at stå i fuldt flor, når vi rammer maj. Der er altså grobund for et ordentligt farve-, lys- og lufttilskud.

 

Når vi nu ikke kan give hinanden kram, vil vi i Tivoli Friheden gerne give foråret en ordentlig krammer, så det kan omfavne os alle, lyder det med et smil fra Henrik Ragborg Olesen.

 

Claus Dalby for fuld gas

Ved sommerens succesfulde blomsterfestival samarbejdede Tivoli Friheden med mange forskellige aktører inden for blomsterverdenen, heriblandt Claus Dalby.

 

Det samarbejde er fortsat i forhold til forårsbedene, hvor havemanden har sat sit velkendte kulørte fingeraftryk på bedenes design.

 

Det har været en drømmeopgave for mig i den grad at give den gas, fastslår Claus Dalby og fortsætter:

 

Jeg har taget udgangspunkt i Tivoli Frihedens farver, for eksempel de smukke kakler ved indgangen. Når gæsterne kommer ind, mødes de af den samme farvesymfoni langs hovedstien, hvor der er lagt tulipaner i tusindvis i pink, violette, røde, blålige og limefarvede toner.

 

Og Claus Dalby har ikke blot designet det farverige forårsflor. Hver søndag i maj vil gæsterne kunne opleve havemanden i Tivoli Friheden, hvor han deler ud af sin viden og erfaring. Han holder foredrag foran Restaurant Terrassen, og man kan følge ham på guidede rundvisninger i parken.

 

Opvarmning til blomsterfestival

Til sommer er der igen blomsterfestival i Tivoli Friheden, og direktøren for Tivoli vægrer sig ved at kalde de mange forårsblomster for en blomsterfestival eller tulipanfestival. Selv om han bestemt er fristet.

 

Over 100.000 forårsblomster vil pryde Tivoli Friheden til maj

 

Med blomsterfestivalen ville og vil vi gerne fortælle historier om og med blomsterne. Vi ville gerne skabe rum for eftertanke og vise, at blomster er meget mere end farver og dufte, og det er for os noget essentielt i forhold at kalde det en festival.

 

Med vores ekstra blomstertilskud vil vi gerne bringe ren, umiddelbar glæde. Det her er ikke en hyldest til blomsten på samme måde som blomsterfestivalen. Det er en hyldest og tak til foråret, konstaterer Henrik Ragborg Olesen.

 

Tivoli Friheden åbner for den 63. sæson allerede i april måned. Læs mere på www.friheden.dk 

 

Del artikel

Andre læser også