Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overlegen fastfood-kunst fra Oles pizza

Af Pernille Søborg

16+ personer var der fyldt op med i madboden Oles Pizza. To der styrede stenovnene, to til tre der tog imod bestillinger og resten lavede maden og fyldte op. Det fungerede! Vi ventede ikke engang 5 minutter på vores mad – en “Den med gris” og en “Den med salami”. Det er da til at forstå. De kostede 100 kroner stykket.

 

Hjemmelavede herligheder

Bæredygtighed og økologi er vigtige leveregler på Oles gård. Stort set alt er lavet på gården ved Hammel, og dyrene har haft det godt. Dette afspejles i prisen, som er noget højere end man normalt ville skulle slippe for en pizza. Men de smager også godt og kan spises med absolut god samvittighed.

 

Velsmagende toppings

Alle pizzaerne er lavet efter samme fremgangsmåde: En koldhævet surdejsbund med kartoffelskiver og rosmarin kommer i stenovnen. Først herefter kommer der tomatsauce, friske tomater, mayo, chilimarmelade, vesterhavsost, persille og så det udvalgte kød på. Bunden var virkelig sprød og tynd. Stenovnsbagningen giver de sporadiske mørkere steder på kanten som knaser så lækkert og vækker en autentisk, italiensk stemning frem. Tomatsaucen havde en anelse sødere smag end man er vant til; den har været lavet af virkelig gode, modne tomater. Vesterhavsosten var rundhåndet fordelt på pizzaen – lækkert med en smagfuld ost der virkelig kommer til sin ret, når den ikke bliver smeltet for meget.

 

Standard gris og innovativ ko

Grisen var i form af parmaskinke, som ikke stod ud på nogen særlig måde, desværre. Jeg har smagt værre og jeg har smagt bedre. Jeg kunne ikke smage om grisen fra Hammel havde været gladere end gennemsnittet. Men det er jeg nu helt sikker på, at den har.

Pizza med dansk skinke på Oles gård_

Oksekødsalamien var til gengæld overraskende og spændende. Den var meget mørkere end standard salami og var stegt således, at den fik et sprødt knæk. Da fremgangsmåden som sagt skulle være, at kødet først kom på pizzaen efter bagning, så må de have stegt den ved siden af.

 

Vores vurdering

Er man villig til at betale lidt ekstra for bæredygtighed, er Oles Pizza med i topfeltet. Uden tvivl. Du bliver mæt og du kan både se og smage, at der er kælet for ingredienserne og madvarerne,  fra før de sagde ‘muh’ og ‘øf’ for første gang.

 

Del artikel

Andre læser også