Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overvejer du nyt gulv i køkkenet?

Af Annoncør

Fra tid til anden kan man i et ældre hus få brug for at skifte køkkengulvet ud. Det kan være på grund af slid eller måske blot fordi, man trænger til forandring. Hvis du også går i tanker om udskifte gulvet i dette husets måske vigtigste rum, så læs med her, hvor vi giver dig gode råd.

Der er nemlig flere ting, man med fordel kan have med i sine overvejelser, inden man ringer til håndværkeren og sætter i gang, og det gælder uanset, om man bor i Aarhus, Fjaltring eller for den sags skyld Lynge Eskildstrup.

Det populære valg

Tidligere var det meget almindeligt at have linoleumsgulv i sit køkken, og dette praktiske materiale er stadig særdeles populært. Det kan være værd at overveje, og hvis du allerede har besluttet dig for et linoleumsgulv, kan du blot indhente en linoleumsgulv pris og så vælge den billigste, men samtidig skæve til, om firmaet har gode anmeldelser.

Det skal du overveje

Hvis du er usikker på, hvilket gulv du skal vælge til dit køkken, er der flere ting, du med fordel kan overveje, inden du træffer dit valg. I et køkken skal gulvet kunne tåle, at man spilder eller taber forskellige ting, når man står og laver mad eller bærer ind eller ud. Et fedtet kyllingeben på et ubehandlet trægulv er en dårlig kombi, ligesom et tæppe kan blive rigtigt ubehageligt med nedtrådte rosiner eller risengrød.

Herudover skal et køkkengulv være let at gøre rent, og netop derfor er et linoleumsgulv et populært valg, da det er glat og ikke opsuger fedt, vand og andre ting. Et køkkengulv skal vaskes ofte, og med et linoleumsgulv går det som en leg.

Få varme i gulvet med et klinkegulv

Der findes naturligvis andre materialer end linoleum, man kan vælge, for ikke alle synes, det ser tjekket ud i et nybygget hus eller en moderne lejlighed. Da kan man i stedet overveje klinker, som også er utroligt nemme at rengøre og som alt preller af på. Et klinkegulv kan man desuden lægge varme under, så det er lunt og rart at gå på med strømpesokker.

Bor man i en gammel lejlighed med plankegulv, kan det være en mulighed også at have trægulv i køkkenet, men da er det vigtigt at have forseglet gulvet med lak, bejdse eller andet, så fedt og andet ikke trænger ned i træet og giver pletter og skjolder.

Endelig kan et laminatgulv eller parketgulv være en flot valg både i hus og lejlighed, og også her er der tale om en brugervenlig løsning i forhold til rengøring.

Del artikel

Andre læser også