ANNONCE
På fodgængernes præmisser: Populære områder og gader bliver til sommergågader
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På fodgængernes præmisser: Populære områder og gader bliver til sommergågader

Gående kan fra i dag frit bevæge sig rundt i Graven og Vestergade. Efter ønske fra lokale gadeforeninger og erhvervsliv bliver  begge gader omdannet til sommergågader frem til den 1. oktober.

 

Kæmpe kummer med træer, blomster i gaderne og skiltning bliver fra i dag sat op i Graven og Vestergade. De fysiske ændringer markerer, at al færdsel i gaderne frem til den 1. oktober er på fodgængernes præmisser.

 

Tiltaget skal gøre de populære gader endnu mere attraktive for lokale og turister, og efter et succesfuldt forsøg i Graven sidste år bliver konceptet nu udvidet med Vestergade.

 

”Når vi med enkle tiltag kan skabe små byrum, hvor både beboere, turister og lokale forretningsdrivende er glade, slår vi selvfølgelig til. Sidste års forsøg viste tydeligt, at konceptet understøtter den måde, som Graven allerede bliver brugt på. Jeg er sikker på, at vi vil se samme resultat i Vestergade, og jeg glæder mig over, at vi kan realisere de forretnings- drivendes ønske,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Lavpraktisk bliver gaderne ændret til gågade med kørsel tilladt fra i dag. Det betyder, at der stadig er adgang for biler og cyklister, men at hastighedsgrænsen er 15 km/t, og trafikanterne skal indordne sig på fodgængernes præmisser.

 

Samtidig får de erhvervsdrivende lov til at opstille borde og stole til gæsterne på noget af vejarealet.

 

Glæde i Graven

Troels Buus Thomsen, der er formand for Latinerforeningen og ejer af den kendte og yderst velbesøgte, Lecoq, i Graven, glæder sig over beslutningen om at gentage sidste års succes:

 

”Sommergågaden sænker tempoet i gaden og sender et tydeligt signal om, at det her er en gade, hvor der er tid til at stoppe op og nyde livet. Og de ekstra træer og blomster i gaden kan man jo kun blive glad i låget af,” fortæller han.

 

På fodgængernes præmisser: Populære områder og gader bliver til sommergågader

 

Del artikel