ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På fodgængernes præmisser: Sommergågader i Latinerkvarteret og Vestergade

Gående kan fra i dag bevæge sig mere frit rundt i Graven, Klostergade og Vestergade. Efter ønske fra lokale gadeforeninger og erhvervsliv bliver gaderne omdannet til sommergågader frem til den 19. oktober. 

 

Kæmpe kummer med planter, blomster i gaderne, grafik på belægningen og skiltning bliver fra i dag sat op i Graven, Vestergade og Klostergade. De fysiske ændringer markerer, at al færdsel i gaderne frem til den 19. oktober er på fodgængernes præmisser. Så de vilde, og fartglade, cyklister må i den periode, tage det med ro eller rykke ud af byen, hvis de ønsker høj fart. 

 

Tiltaget skal gøre de populære gader endnu mere attraktive for lokale og turister, og efter et succesfuldt forsøg i Graven og Vestergade sidste år bliver konceptet nu gentaget, og en del af Klostergade er også kommet med.

Lecoq i Latinerkvarteret i Aarhus- Gastroweak kører de igen i år

Lavpraktisk bliver gaderne ændret til gågade med kørsel tilladt fra i dag. Det betyder, at der stadig er adgang for biler og cyklister, men at hastighedsgrænsen er 15 km/t, og trafikanterne skal indordne sig på fodgængernes præmisser. 

På fodgængernes præmisser: Sommergågader i Latinerkvarteret og Vestergade

Samtidig får de erhvervsdrivende lov til at opstille plantekummer, gadestativer, borde og stole til gæsterne på noget af vejarealet.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også