Sandwiches fyldt med gode råvarer: Par har åbnet intimt spisested midt i Aarhus
Er du gået igennem Badstuegade på det seneste, har du måske bemærket, at den brostensbelagte gade er blevet et spisested rigere.
Under navnet ‘Dingse’ serverer ægteparret Søren Bjørnskov Gram og Olivia Kofoed-Enevoldsen nu friskbagte sandwiches til de sultne gæster, der stikker hovedet indenfor i nummer 15.
Og det er altså med streg under frisk, for hos den nye sandwichbar laves alting fra bunden og råvarerne er af tårnhøj kvalitet.
“Vi har tænkt vores sandwiches, som var de en ret på en restaurant og lavet dem så gode som overhovedet muligt.
Hele tanken er, at det skal være restaurantkvalitet – bare i en sandwich. Vores ingredienser skal kunne hamle op med de gode restauranter, men i en mere enkel og tilgængelig version i form af en sandwich,” fortæller Søren Bjørnskov Gram til MigogAarhus.
Mindre friture, mere olivenolie
Det er ikke mange kvadratmeter, Søren Bjørnskov Gram og Olivia Kofoed-Enevoldsen har at arbejde på i lokalet på Badstuegade 15.
Men der er lige akkurat plads nok til, at nogle få gæster også kan slå sig ned i de intime rammer.
Idéen om at åbne et spisested er ikke ny for Søren Bjørnskov Gram, der har en fortid som assisterende køkkenchef på Jordnær – den tostjernede Michelinrestaurant i Gentofte.
Bl.a. har tanken om at åbne en burgerbar strejfet ham, men den blev i sidste ende lagt på hylden.
“Jeg har lavet meget brød, så idéen om at lave et sted, hvor vi bager surdejsbrød mange gange om dagen, opstod.
Men i stedet for en tung burger ville vi lave mad af friske og lækre råvarer, som man bliver glad af at håndtere og spise. Mere olivenolie og mindre friture med andre ord,” forklarer Søren Bjørnskov Gram om, hvorfor valget faldt på en sandwichbar.
Bedste sandwichbar i Aarhus?
Hos Dingse er menukortet er simpelt og ligetil.
Der er altid 5-6 forskellige sandwiches at vælge imellem og en tiramisu eller cookie til den søde tand.
Sandwichbrødet er af surdej, og det bliver først bagt, efter det har fermenteret mindst 48 timer i køleskabet. Derpå fyldes det med gode råvarer fra lokale leverandører som Grand Fromage og Havnens Fiskehus.
Maden kan skylles ned med en kaffe eller stedets egen Dingsevand, som består af friskpresset citrus og vand med brus.
En sandwich hos Dingse koster 85 kroner – uanset hvilken du vælger – og vi må bare sige, at den er hver en krone værd.
Vi prøvede to af slagsen. En baguette med Grand Reserva-parmaskinke, mozzarella, pinjekerner, basilikum og rucola samt en åben sandwich med laks, friskost, rødløg, kapers og dild, og begge faldt i enormt god jord.
Baguetten havde en perfekt sprød skorpe, mens den var luftig og lækker indeni, og det samme kunne siges om bunden i laksesandwichen.
I begge sandwiches skinnede det tydeligt igennem, at man ikke var gået på kompromis med råvarerne, som hver især var ekstremt velsmagende og blev brugt i kombinationer, der fik dem til at synge.
Der var faktisk ikke en finger at sætte på noget som helst, så vi tøver ikke med at kalde Dingse en klokkeklar kandidat til byens bedste sandwichbar.
Dingse er åben tirsdag til og med lørdag kl. 10.00-17.30.
Du finder sandwichbaren på Badstuegade 15 i Latinerkvarteret.