Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt tema på Nordisk Spisehus – Paris står for tur

Af Jan L. Pedersen

Lad dig forføre og drømme væk til et velsmagende og romantisk forår i Paris, når Nordisk Spisehus i M. P. Bruuns Gade introducerer nyt tema. Restaurantens bestræbelser på at skabe unikke madoplevelser i det jyske, med fortolkninger af verdens bedste Michelin-retter, afrundes med et gourmetkoncept, der tager sit udspring i det inspirerende Paris, – i landet hvorfra selve den berømte Michelin-guide kommer. Den nytænkende gourmetrestaurant i Aarhus, Nordisk Spisehus, serverer de næste to forårsmåneder egne kreative og avantgarde retter i kombination med fortolkninger af retter fra Paris’ fineste Michelin-restauranter og absolut bedste kokke.

Pariserstemning på Nordisk Spisehus

Aarhus’ eneste temarestaurant skifter endnu engang tema, og denne gang er inspirationen hentet ved Paris’ førende og Michelin-hædrede restauranter. Det talentfulde og unge kokketeam har til menuen sammensat en række klassiske og typisk franske retter med af nogle af de mest moderne og vilde franske gourmetretter, alle nyfortolket af Nordisk Spisehus’ eget køkken. På menukortet finder gæsterne retter, der spænder fra en vidunderligt klassisk fransk ”Tournedos Rossini” med masser af tyngde til Chef Alain Senderens Michelin-berømmede ret, ”Laks, wasabi, crème og miso”, der er skabt ud fra en tydelig fascination af det asiatiske køkken.

Nyt parisertema på Nordisk Spisehus

Den nye parisiske Michelin-menu er komplementeret og elegant bundet sammen af Nordisk Spisehus’ egne retter, hvor de fremviser hele køkkenets styrke og kreativitet, der tager sit udspring i det nordiske køkken. De har blandt andet ændret og udfordret et par moderne klassikere fra det nordiske køkken, såsom grønne tomater og havtorn. Alt i alt venter der gæsterne en lækker gourmetoplevelse, hvor det er nemt at fornemme forårets friskhed i det yndefuldt lette og lyse udtryk.

 

Om den nye menu fortæller den ene af de tre køkkenchefer, Dennis Juhl:

”Vi har kastet os ud i endnu en spændende udfordring og fordybet os i det klassiske og typisk franske køkken og dyrket Michelin-retterne til perfektion. Samtidig har vi grebet fat i det vildeste og mest moderne fra Paris køkkener og tilføjet det et nordisk strejf. Inspirationen er fundet hos nogle verdens største personligheder indenfor gourmet, og det er da om noget ærefrygtindgydende, men vi viser sgu’ lige, at det kan vi sagtens gøre med både respekt, ære og nytænkning.”

 

Nordisk Spisehus’ Sommelier, Tabita Mortensen, fortæller om vinene:

”Inspireret af de parisiske Michelin-restauranter har vi rettet opmærksomheden mod både det moderne og klassiske franske køkken. Vinene giver en levende tur rundt i alle spændende afkroge af Frankrig – lige fra Normandiet til Languedoc i syd. I vinkortet finder vores gæster moderne klassikere og nye fortolkninger i kombination med gamle klassiske franske vine. Vi tør godt dyrke det klassiske, og samtidig er vi ikke bange for at finde inspiration i det mest hippe og nye fra Frankrig. Med vinmenuen vil vi gerne vise vinens dybde og kompleksitet og aktivere det formfuldendt i kombination med maden. Gæsterne vil blandt andet opleve klassisk Riesling fra Alsace, Aligoté fra nord Bourgogne og sødvinsdruer fra Jorancon. Vi har sat en vinmenu med friske, rene og elegante vine uden for mange forstyrrende elementer, og periodemæssigt bevæger vi os over de sidste to årtier, fra 1995 til 2011.”

Vi har på Byens Spiseguide tænkt os, at følge op med en anmeldelse af maden og vinene på det nye Paris-tema.

Læs vores sidste anmeldelse af Nordisk Spisehus her;

 

 

Del artikel

Andre læser også