Pasta Party ved Pomodoro: (Med syndsforladelse) En pastaret mere, tak!
Pomodoro. Det betyder tomat. Hvilken er en af de vigtigste ingredienser i det italienske køkken. Bare tanken om det italienske køkken bringer velbehag i vores sind. Vi drømmer os straks tilbage til sommerferier afholdt i Italiens varme, den skønne natur og ikke mindst fantastiske køkken. Derfor er det altid en stor glæde, for os, at få mad fra det italienske køkken.
Vi er to lidt forskellige pasta-piger afsted i dag. Den ene af os kan simpelthen ikke få nok fedme og fyldighed i pastaretterne. Den anden af os kan bedst lide en pasta mere let – hvis man kan tale om en let pasta. Ved Pomodoro kan vi begge blive tilfredsstillet. Ja, det er bogstavelig talt et “pasta party” at besøge Pomodoro. Vores smagsløg holdte i hvert fald fest, mens vi spiste os mætte i pasta. En fornøjelse!
Syv valgmuligheder, der får os i den syvende himmel
Det er så enkelt, men så godt. Der er kun syv valgmuligheder på menukortet ved Pomodoro. Seks pastaretter og én dessert. Vi behøver ikke at bruge tid på forvirring i forhold til at identificere udvalget. For der er tale om pasta. Og kun pasta. Alle pastaretterne har endda også samme pris: 79 kroner. Der er virkelig tale om enkelhed. De forskellige pastaretter er lavet på frisk tagliatelle. Det er en af de mest traditionelle typer af pasta fra Italien. Pastaen er flad, typisk omkring 8 mm bred og lang. Hovedingredienserne er mel og æg. Dét kommer der åbenlyst ikke sindssygt meget smag ud af. Derfor en kæmpe ros til Brødrene Koch, Lasse og Michael, for at få så lækre smagsnuancer frem i deres pastaretter på menuen ved Pomodoro.
Der er ingen tvivl om, at brødrene er bevidste om, at deres retter er meget simple. De har nemlig nøje udvalgt de lækre ingredienser i hver ret. Så på trods af den simpelhed, der karakteriserer alle valg på menukortet, er vores smagsløg alligevel i den syvende himmel.
Den klassiske Carbonara – med fløde!
Personalet ved Pomodoro siger, at vi ikke må gå derfra uden at smage deres Carbonara. Det er klart den, der er bestselleren. Der er mange forskellige meninger om, hvordan en Carbonara skal smage. Vi synes virkelig, at Pomodoro rammer pletskud med deres bud. Pastaen smelter på tungen, fordi den er så silkeblød og cremet. Smagen af fløde og muskat er dejlig markant. Vi er vilde med smagen af fløde. Jævnfør italienerne kommer en Carbonara ikke med fløde. Det er derfor her, vi kan mærke, at det italienske køkken har fået et twist af Brødrene Koch. Tak for det twist!
Der kommer en lækker saltethed og crunch fra den pancetta, der er på toppen, som er en italiensk krydret bacon. På toppen er der også tilført pecorino, der er en italiensk ost baseret på fåremælk. Vi synes, osten bringer en god nøddesmag til retten.
Det er dejligt med frisk persille på toppen. Så føler vi ikke, at vi har fået en ret helt uden grønt. Persillen har en kraftig smag, der bringer friskhed over den ellers mere tunge Carbonara. Den klassiske Carbonara er nummer et på menukortet ved Pomodoro. Vi forstår nu, hvorfor vi skulle smage den!
Cremet smag af svampe
Fedme og fyldighed er nøgleordene her ved menukortets nummer tre: A’l Funghi e Carciofo. Det ligger i det italienske navn, at det er en pastaret med svampe og artiskokker. En lækker svampecreme skaber “limen” mellem den friske tagliatelle-pasta og de øvrige ingredienser. På toppen glædes vi ved synet af parmesan – en ekstra bid af Italien, ja tak! Det spiller bare!
Det er umiddelbart den tungeste pastaret, vi nogensinde har fået. Retten er en mursten i vores maver. Men på den gode måde. Der er knap så mange forskellige smagsnuancer i denne. På trods af ensformigheden kan vi ikke stoppe med at spise, før skålen med pasta er tom.
Den krydrede smag af pepperoni
På menukortets nummer fire finder vi Salcissia, Aglio e Peperoncino. Denne adskiller sig markant fra de to andre pastaretter, vi har smagt ved Pomodoro. Dennes væde kommer fra olie i modsætning til fløde. Det gør den på en måde lettere til sammenligning med den fede Carbonara og den cremede Funghi.
Smagen af den italienske krydrede pølse, salcissia, er gennemtrængende. Dog leder vi efter pølsen. Vi kan ikke få øje på den. Det er lidt ærgerligt, at stykkerne af den italienske pølse er så små. Efter vores mening vil vi gerne både kunne se og smage pølsen. Smagen fejler dog intet. Spicy. Krydret. I retten støder vi på hele fed af hvidløg. De har en mild hvidløgssmag, da de er stegt i olie, før de er tilsat retten. Vi støder også på små, hele røde peberfrugter, der giver en sødme til retten. Tilsammen er det en meget intens smagsoplevelse.
Danske åbningstider, italienske retter
Vi plejer faktisk at spise ret sent sammenlignet med de danske mere traditionelle spisevaner. Derfor vigtigt at vide, at Pomodoro ligger i Aarhus Central Food Market, Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C. I hverdagene er der åbent til klokken 20.00, lørdag klokken 21.00 og søndag til klokken 18.00. De danske åbningstider gør derfor, at vi ikke helt kan spise så sent, som vi ellers ville, såfremt vi faktisk skulle nyde vores pasta i Italien.
(Med syndsforladelse) En pastaret mere, tak!
Da vi forlader Pomodoro tør vi ikke at tænke på vores kalorieindtag. Vi synes dog, at det var alle kalorierne værd! Hver og én. Det er verdenskendt, at italienerne altså kan dét der med pasta. Efter besøget ved Pomodoro må vi anerkende,… at ved Pomodoro, kan de altså også dét der med pasta!
Vi er glade for, at vi ikke behøver at vente helt til en sommerferie i Italien igen, før vi kan nyde det italienske køkken. Buon appetito!