Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Patti Smith kommer til Aarhus: Udendørs sommerkoncert i Musikhusparken

Af Jan L. Pedersen

Patti Smith kommer til Aarhus, hvor hun giver en udendørs sommerkoncert i Musikhusparken. Det bliver hendes eneste koncert i Danmark i 2019.

 

Et af verdens største rocknavne kommer til Aarhus, når Patti Smith fredag den 21. juni giver koncert ved Musikhuset. Den multitalentfulde sangerinde og sangskriver giver en udendørs koncert med sit band i Musikhusparken, hvilket bliver hendes eneste koncert i Danmark i 2019.

 

”Vi er utroligt stolte over at præsentere et så stort navn inden for sin genre, som Patti Smith er for punkrocken. Hun er i besiddelse af en pen og en lyd, der har markeret sig i årtier, og det er helt fortjent. Vi ser frem til en stor oplevelse i Musikhusparkens smukke rammer i hjertet af Aarhus,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Mette Kier.

 

Koncerten er den første af i alt tre store udendørs sommerkoncerter i Musikhusparken. Foruden Patti Smith gæster også Band of Horses Musikhuset den 2. juli og Mads Langer og Tina Dickow giver dobbeltkoncert under årets festuge.

 

De indskriver sig i rækken af store internationale kunstnere, der har givet koncerter i Musikhusparken. Bob Dylan, Leonard Cohen, The Beach Boys, Rod Stewart, Earth, Wind and Fire og Mumford & Sons har tidligere spillet i parken.

 

Hotel Hunger varmer op

Det danske rockband Hotel Hunger med sangeren Jimmy Jørgensen i front og kæmpehits som Sitting in a room i baggagen varmer publikum op inden koncerten med Patti Smith.

 

Kunstnerisk multitalent

Patti Smith blev indlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 2007.  Hun er af britiske The Independent blev kaldt ”the original queen of punk”, mens The Guardian har kaldt hende USA’s ”punk poet queen”.

 

Gennem en lang og glorværdig karriere har Patti Smith delt scene og samarbejdet med nogle af musikhistoriens helt store navne. Fra Bob Dylan til Patti Smiths nære ven Lou Reed. Det var også Patti Smith, der blev udvalgt til at spille et nummer, da Bob Dylan blev tildelt Nobelprisen i litteratur i 2016.

Patti Smith kommer til Aarhus: Udendørs sommerkoncert i Musikhusparken

Patti Smith begyndte sin karriere som digter i starten af 70’erne. Hun debuterede og slog igennem som musiker med albummet Horses i 1975. Et album, der den dag i dag betragtes som en hjørnesten i punkrockens historie. 

 

Siden er det blevet til et væld af store numre fra Patti Smiths hånd, heriblandt Because the Night, People Have the Power, Dancing Barefoot og Gloria: In Excelcis Deo.

 

Hun har sideløbende med musikkarrieren udgivet bøger, digtsamlinger og fremstillet malerier.

 

Billetsalget til koncerten med Patti Smith and Band kan købes på www.musikhusetaarhus.dk.

 

 

Del artikel

Andre læser også