Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Perfekt til juleindkøb og gavebytning: Gratis parkering i Navitas de kommende uger

Af Line Ingwar Karlsen

Aarhus Kommune tilbyder, at man i de kommende uger kan parkere i gratis i fire timer i Navitas. De handlende opfordres samtidig til at sprede deres indkøb ud.

Det skriver Aarhus Kommune, Teknik & Miljø i en pressemeddelelse.

De allersidste julegaveindkøb og travle dage med bytning af gaver venter forude.

Oftest foregår det skulder ved skulder, men i lighed med sidste år gør Aarhus Kommune en ekstra indsats for, at der ikke skal være for meget trængsel på Midtbyens gader og torve.

Det betyder, at bilister frem til den 9. januar kan parkere gratis i Navitas i fire timer med p-skive.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet:

”Det har jo desværre vist sig, at corona-smitten er meget vedholdende og fortsætter med at præge vores hverdag og vaner.

Jeg håber dog, at aarhusianerne og byens besøgende stadig vil tage en tur til Midtbyen for at købe julegaver og hygge sig, og så vil jeg opfordre til, at man sørger for at udnytte, at butikkerne har åbent i mange timer, så alle ikke kommer sidst på eftermiddagen,” siger Bünyamin Simsek.

Initiativet kan forhåbentlig være med til at sørge for at skabe lidt mere afstand og albuerum.

I år er initiativet udvidet til også at omfatte de travle dage mellem jul og nytår, hvis der skal byttes gaver og de første dage af januar, hvor udsalget begynder.

”Det er stadig vigtigt, at vi husker at handle med omtanke, og at vi holder afstand særligt, når vi er ude, hvor der færdes mange mennesker.

Samtidigt er det en håndsrækning til det lokale erhvervs- og handelsliv, som i allerhøjeste grad har mærket og stadig mærker konsekvenserne af corona-smitten,” siger Bünyamin Simsek.

Ordningen betyder, at der i tidsrummet 08.00-23.00 kun kan parkeres i fire timer i Navitas til og med den 9. januar 2022. Der er altså ikke muligt at forlænge parkeringen – heller ikke mod betaling – efter de 4 timer.

Del artikel

Andre læser også