Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Perfekt timing: Nu åbner ny strand i Aarhus endelig

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Vi udvikler Aarhus
Foto: Vi udvikler Aarhus

Det har været længe undervejs, men nu sker det endelig.

Den flydende sandstrand, som siden marts har ligget ud for Bassin 7 på Aarhus Ø, åbner efter planen i dag – tirsdag d. 12. juli.

“Vi er ved at lægge absolut sidste hånd på den 600 kvm store sandstrand ved siden af havnebadet ved Bassin 7. Planen er, at den står klar til solbaderne i eftermiddag,” lyder den opløftende melding her på Facebook.

Den kunstige sandstrand er tegnet af Bjarke Ingels tegnestue BIG. Stranden har i flere år ligget ud for Pier 2, men i foråret blev den langt om længe sejlet på plads ved Bassin 7, hvor den nu er ved at være klar til brug.

Derfor åbner stranden først nu

Grunden til at stranden endnu ikke har været taget i brug, er risikoen for, at bølgerne fra Molslinjens færger kunne skade stranden – derfor lå den længe i læ ved Pier 2.

Men nu er Molslinjen flyttet til Østhavnen, og den kunstige strand er derfor ikke længere i fare for at blive ødelagt.

Perfekt timing: Nu åbner ny strand i Aarhus endelig
Foto: Vi udvikler Aarhus

Selvom der er tale om en strand, frarådes det at hoppe i vandet fra den. Når du skal køles ned, anbefales det i stedet at smutte over i havnebadet, hvor vandet er renset.

Og mon ikke, der bliver behov for en dukkert i dag – vejrudsigten lover nemlig, at vi når op på 27 grader i løbet af eftermiddagen.

Del artikel

Andre læser også