Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Peter Gift – alt er ved det gamle

Af Jan L. Pedersen

Aarhus Universitet er en ren årsunge i forhold til Peter Gift. Det gamle legendariske værtshus ligger der stadigvæk. Indtil nu er det blevet til 106 år. Ikke så meget nyt, de moderne tider har ikke ødelagt noget her. Indretningen er den samme. Den er hyggelig og helt sin egen. Peter Gift har en historie der skal fortælles, og det lykkes meget godt, især en del at stamgæsteren ved alt om stedet og gæsterne.

En del af gæsterne er kommet på Peter Gift i mange år, men nye kommer løbende til. Hvis vi skal pege på noget nyt må det være efterhånden voksende frokost-menukort. Vi har ved flere lejligheder spist frokosten på Peter Gift, og den er absolut en anbefaling værdigt. Her er ikke tale om finere fransk mad, eller molekylær gastronomi, men om solid klassisk dansk mad. Her er sild, lun fiskefilet, stjerneskud, bøf med bløde løg, mørbradbøf i to varianter, Pariserbøf, æggekage, en stor rejemad, og Gamle Ole er også repræsenteret.

Øllet er stadigvæk omdrejningspunktet på Peter Gift, selvom flere og flere har fået øjnene op for frokosten på PG. Udvalget af øl er stort, men nok ikke for stort. Der er omkring 45 forskellige øl at vælge mellem, så der er noget for enhver smag. De fleste af øllene er på flaske, men der er vel en otte – ni stykker der er på fad. Priserne ligger midt i mellem, ikke for dyrt, men heller ikke blandt de absolutte billigste steder i Aarhus.

Peter Gift ligger lige ud til Bruun’s galleri og ved siden af Banegården, og er et perfekt sted at nyde en lille forfriskning eller et bid brød, mens du venter på et tog eller en film i Cinemaxx. Hvis du vil sidde udenfor er der en superhyggelig gårdhave tilknyttet PG. Den ligger ugeneret, og uden noget bilstøj.

Hvis det utopiske sker og Peter Gift en dag lukker, vil en plads i Den Gamle By være absolut værdigt. Vi håber dog aldrig det vil ske. Hele tre gange har brugerne og aoa.dk kåret Peter Gift som byens bedste værtshus. Der må ikke ryges inden døre, men der er et fint rygeområde i gårdhaven med terrassevarmere til de kolde perioder. Når vejret er koldt udenfor, tændes der op i en åben pejs indenfor, hvilket giver stemningen en ekstra dimension.

Vi vil til enhver tid anbefale et besøg på Peter Gift. Du vil få et kig ind i den århusianske værtshuskultur, og nu også med mad til.

 

Peter Gift

M.P. Bruuns Gade 28
8000 Århus C
Telefon 86 12 01 63
 
[button url=”http://www.petergift.dk/” ]Besøg Hjemmeside[/button]

Åbningstider

Man-lør: 11.00-01.00
Søn- og helligdage: 14.00-22.00

 

Del artikel

Andre læser også