Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tyvstart festivalsæsonen: Store stjerner spiller kæmpe udendørs koncert i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Musikhuset
Foto: Musikhuset

Festivalsæsonen nærmer sig med hastige skridt i Aarhus.

Allerede i morgen kan du tyvstarte og fange noget, der minder om den festivalsfølelse, som har glimret ved sit fravær de seneste år.

For Musikhuset har i samarbejde med SPOT Festival arrangeret et brag af en forårskoncert, der bliver spillet under åben himmel i Musikhusparken torsdag aften.

Her kan du opleve stærke navne i form af Peter Sommer og Tiggerne, lokale Selina Gin og iomfro, ligesom The Raveonettes med den tidligere X Factor-dommer Sharin Foo også optræder.

”Vi synes, den aarhusianske musikscene fortjener en stor hyldest. Musikhuset har siden 1999 kørt parløb med SPOT Festival, der har sat et markant musikalsk aftryk og været en afgørende affyringsrampe for lovende nye bands og kunstnere.

Det vil vi gerne fejre sammen med masser af musikglade gæster” lyder det fra Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj, i en pressemeddelelse.

Opfører album helt eksklusivt

Forårskoncerten, som har fået navnet Back on the SPOT, kommer til at fungere som opvarmning til årets SPOT Festival, da den finder sted dagen inden, festivalens officielle startskud lyder.

Tyvstart festivalsæsonen: Store stjerner spiller kæmpe udendørs koncert i Aarhus
Musikhusparken. Foto: PR

Back on the SPOT er et nyt samarbejde mellem Musikhuset Aarhus og SPOT Festival, hvor ambitionen er at sætte spot på store navne, som har et tæt forhold til festivalen.

De optræder sammen med nye, sprudlende navne på den danske musikscene, og det får tusindvis af gæster mulighed for at opleve midt i Aarhus.

Og der er nok at glæde sig til.

Tyvstart festivalsæsonen: Store stjerner spiller kæmpe udendørs koncert i Aarhus
PR

Peter Sommer og Tiggerne opfører nemlig helt eksklusivt det kommende album De Uforelskede i selskab med et stort strygerensemble, og det lokale stjerneskud – og tidligere Nelson Can-forsanger – Selina Gin indtager også scenen her.

Herefter optræder lovende aarhusianske iomfro, der byder på poetisk pop, inden The Raveonettes fejrer sit jubilæum med et brag af en koncert.

Tyvstart festivalsæsonen: Store stjerner spiller kæmpe udendørs koncert i Aarhus
The Raveonettes. Foto: PR

“Vi synes, det er en god tanke at bringe de store tilbage og opleve dem i nye spændende konstellationer og samtidig være med til at sætte fokus på dem, som er på vej frem,” siger leder af SPOT Festival, Gunnar Madsen, der for nylig blev hædret ved Gaffa-Prisen 2022.

Koncerten er en del af programmet for Music City Aarhus 2022 og bliver støttet af Salling Fondene.

Køb billetter her på Musikhusets hjemmeside.

Hvad: Forårskoncert med bl.a. Peter Sommer
Hvor: I Musikhusparken
Hvornår: Torsdag d. 5. maj kl. 18.30
Hvor meget: 50-150 kr.

Del artikel

Andre læser også