Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pil ikke ved traditionerne: Slagter Theilgaard gør julen økologisk

Pil ikke ved traditionerne. Dette gælder særligt i julen og specielt julemaden

 

”Vi oplever helt klart, at folk har et fast julebord. For nogen er det ikke rigtig jul uden en kalkun, hvor det for andre vil være and og flæskesteg”, siger Jacob Vanggaard, der er butikschef hos Slagter Theilgaard i Jægergårdsgade.

 

Hos Slagter Theilgaard i Jægergårdsgade kan de fire slagtere allerede mærke julestemningen, og ordrerne til julemaden er allerede mange, hvor det hos Theilgaard er opfattelsen, at kunderne har en klar holdning til, hvad der skal på netop deres julebord.

 

Men selvom traditionerne er faste, er der flere og flere der vælger at ”ændre” lidt på julemaden, ved at vælge økologisk med deres råvarer. ”Vi oplever i stigende grad, at folk vælger økologi henover julen. Nogen vælger konsekvent økologi, mens andre vælger økologien til henover højtider såsom jul og nytår. Uanset er alle velkomne i butikken”, siger Jacob Vanggaard med et smil.

 

Slagter Theilgaard har et godt og længerevarende samarbejde med den økologiske gård Gothenborg, der er beliggende i hjertet af Jylland. Fra Gothenborg får Slagter Theilgaard økologiske ænder og gæs, og fra Friland får Theilgaard økologisk svinekød.

 

”Der er selvfølgelig en vis stolthed over at stå med så fine danske og økologiske varer – særligt når vi er den eneste slagter i Aarhus, der sælger økologi, fortsætter slagter Henrik Petersen.

 

Udover økologisk fjerkræ kan man også købe økologisk hamburgerryg, spegepølser og andre økologiske varer hos Slagter Theilgaard. ”I det hele taget er det rigtig sjovt at være slagter henover jul og nytår. Der er drøn travlt, men i juletiden er folk altid ekstra glade og smilende. Samtidig er der for os også en glæde i at kunne give folk netop det julebord, som de måtte ønske. Uanset om anden skal udbenes, kalkunen skal farseres eller noget helt tredje, så står vi klar”, afslutter slagter Rasmus Petersen.

 

Se mere om Slagter Theilgaard her: