Pinligt og sjusket kort over de bedste restauranter – en ommer!
Århus Stiftstidende lancerede den 20. februar et interaktivt kort over Østjyllands 26 bedste gourmet-restauranter.
Du kan se det her:
Sjældent har jeg læst så meget vrøvl i en artikel om restauranter. Ifølge artiklen, er det Stiftens seks madanmeldere, som kommer med deres bud på de bedste gourmet-restauranter. Jeg tvivler på, at de ved, hvad gourmet-restaurant betyder. De skriver det i hvert fald ikke i artiklen. Efter et kig på det interaktive kort, finder jeg også et par restauranter, som er fejlcastet i i gourmet-kategorien. Det kunne være god stil, at man i artiklen fortalte læserne, hvad en gourmetrestaurant er for noget. Hvad er gourmetmad for en størrelse i dag?
Troede det var en aprilsnar
Hvordan man kan glemme restauranter, som Castenskiold, Sjette Frederiks Kro, Malling Kro, Frøken Koch, ARoS FOOD HALL, Restaurant Gäst, Slinger Bistro, MØF, Skovmøllen, Früdno16, Kählers Spisesalon, Lecoq, Langhoff & Juul, Frederiksgade 42, Klassisk Fisk og Molskroens Brasserie? Det er en gåde på størrelse med trafikproblemerne i Aarhus. Ovenstående er bare eksempler på restauranter, som seriøse madanmeldere ikke kan komme uden om. At glemme dem, er en fatal fejl, som vidner om et manglende kendskab til restaurantscenen i Østjylland. Jeg ville faktisk gerne høre forklaringen på, hvorfor man kan undgå mine eksempler, eller blot nogle af dem.
Castenskiold har jeg selv tippet til at få en Michelinstjerne på onsdag. Jeg synes, de har et niveau blandt de bedste i Jylland. I Stiftens oversigt er de overhovedet ikke med. De professionelle anmeldere giver dem udelukkende topanmeldelser, men det er åbenbart ikke nok til at komme på det interaktive kort.
Kvajebajer og bedre research
Kortet er faktisk godt. Ros for det. Lad os ikke håbe, at denne kritik går ud over initiativet. Men at lave så dårligt et forarbejde holder ikke. Det er mildest talt utroværdigt. Det sætter jo grundlæggende spørgsmålstegn ved de andre restauranter. Også selvom de er rigtigt placeret. Jeg ved godt, at det er deres bud. Men hvorfor man laver en så ringe artikel, ved jeg ikke, men måske skulle det gå hurtigt. En ting er sikkert, og det er, at artiklen og kortet ingenlunde er dækkende. Øv. Opfordringen er, at Stiften meget snart får styr på områdets restauranter og deres niveau. Det kan kun gå for langsomt.